Share
Situația în școli acum: În județul Maramureș, toate școlile sunt în scenariul întâi, cu prezență fizică! Există și unele excepții de clase!

Situația în școli acum: În județul Maramureș, toate școlile sunt în scenariul întâi, cu prezență fizică! Există și unele excepții de clase!

Situația în școli acum! În județul Maramureș, toate școlile sunt în scenariul întâi, cu prezență fizică! Există și unele excepții de clase!

CJSU Maramureș a aprobat scenariile de desfășurare a activității în unitățile de învățământ preuniversitar din județ, arată autoritățile responsabile.

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență a aprobat în ședință, scenariile de desfășurare a activității pentru fiecare unitate de învățământ preuniversitar din județ, în conformitate cu prevederile legislației în vigoare, respectiv Ordinul comun al Ministerului Educației și Ministerului Sănătății nr. 5.196/1.756 din 03.09.2021 pentru aprobarea măsurilor de organizare a activității în cadrul unităților/instituțiilor de învățământ în condiții de siguranță epidemiologică pentru prevenirea îmbolnăvirii cu virusul SARS-CoV-2, a declarat subprefectul Rudolf Ștauder, președintele CJSU Maramureș.

Toate cele 391 unități de învățământ preuniversitar vor desfășura în data de 20 septembrie a.c., cursurile în scenariul 1 – participarea zilnică cu prezența fizică a tuturor antepreșcolarilor, preșcolarilor și elevilor în unitățile de învățământ, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție, în unitățile administrativ-teritoriale unde incidența cumulată în ultimele 14 zile a cazurilor din localitate este mai mică sau egală cu 6/1000 de locuitori, conform tabelului anexat, a adăugat subprefectul de Maramureș. În funcție de situația epidemiologică sunt grupe/clase de copii/elevi care desfășoară cursuri online, ca urmare a cazurilor de infectare cu virusul SARS-CoV-2 apărute în aceste colective. Această situație este monitorizată zilnic de către instituțiile abilitate din județul nostru (unități de învățământ, ISJ, DSP, CJCCI și CJSU), arată Dan Bucă, purtătorul de cuvânt al CJSU Maramureș.

Există și unele excepții, însă nu vorbim despre școli întregi care fac cursurile strict în online, ci despre clase. Vineri, 17 septembrie, 33 clase din județ erau în această situație, întrucât 46 elevi au fost diagnosticați cu COVID-19. Aceste informații sunt în dinamică și pot interveni modificări în funcție de evoluția situației epidemiologice, mai arată reprezentanții CJSU Maramureș. Lista completă comunicată vineri, 17 septembrie, se află în articolul/materialul atașat acestuia. Tabelul cu scenariile comunicat de autorități pentru școli valabil începând de luni este AICI!

C.Ț.

Citește și

Situația în școli acum: În județul Maramureș, 33 clase derulează cursurile strict online, 46 elevi au COVID-19. Iată aici și lista acestora

Lasă un comentariu