Share
Situația în școli acum: În județul Maramureș 102 clase fac cursurile doar online, inclusiv din UAT carantinate. Total 90 elevi au COVID-19!

Situația în școli acum: În județul Maramureș 102 clase fac cursurile doar online, inclusiv din UAT carantinate. Total 90 elevi au COVID-19!

Situația în școli acum. În județul Maramureș, 102 clase derulează cursurile strict online, inclusiv din localitățile carantinate. 90 elevi au oficial COVID-19!

Crește numărul elevilor care au fost diagnosticați cu COVID-19. Sigur că nu toți s-au infectat la școală, ci unii au fost infectați anterior, însă chiar și așa numărul crește, iar cursurile sunt mutate în mediul online.

„Comitetul Județean pentru Situații de Urgență a actualizat datele cu privire la desfășurarea cursurilor în unitățile de învățământ, având în vedere evoluția situației epidemiologice. În prezent sunt confirmați 90 copii/elevi infectați cu virusul SARS-CoV-2, cu precizarea că o parte dintre aceștia nu s-au îmbolnăvit în prima săptămână a anului școlar și nu au fost prezenți în unitățile de învățământ.

Se desfășoară cursuri online în 102 clase din următoarele unități de învățământ, urmare a confirmării pozitivării elevilor. Menționăm faptul că unitățile de învățământ din comunele Bârsana și Asuaju de Sus (cu localitățile aparținătoare) desfășoară cursuri online, odată cu instituirea măsurii de carantină zonală. Așadar acest număr de clase include și cele din unitățile administrativ-teritoriale aflate în carantină. Situația prezentată este în dinamică și pot interveni modificări în funcție de evoluția situației epidemiologice”, arată Dan Bucă, purtătorul de cuvânt al CJSU Maramureș.

C.Ț.


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.Lasă un comentariu