Share
Sighetu Marmației: Podul istoric trece în administrarea statului român

Sighetu Marmației: Podul istoric trece în administrarea statului român

Sighetu Marmației: Podul istoric trece în administrarea statului român

Autoritățile Municipiului Sighetu Marmației nu vor mai administra celebrul pod peste râul Tisa, care leagă România de Ucraina.

Până de curând aflat în patrimoniul municipiului, de acum acesta se va afla în directa administrare a guvernului, prin Ministerul Transporturilor și Infrastructurii, iar promisiunile sunt că va fi reabilitat.

„În ședința de Guvern de joi 31 august a fost aprobată hotărârea de guvern privind trecerea unor sectoare de drum şi a Podului istoric ,,Academician Mihai Pop” din domeniul public al Municipiului Sighetu Marmaţiei şi din administrarea Consiliului Local al Municipiului Sighetu Marmaţiei, în domeniul public al statului şi în administrarea Ministerului Transporturilor şi Infrastructurii, încadrarea acestora în categoria funcţională a drumurilor de interes naţional, precum şi înscrierea acestora în inventarul centralizat al bunurilor din domeniul public al statului. Este vorba despre strada Nicolae Grigorescu și două tronsoane de drum aferente străzii Nicolae Titulescu. Am primit asigurări că Podul Istoric care face legătura între România și Ucraina va intra într-un amplu proces de reabilitare. Lucrurile pot fi construite doar în timp, pregătirea proiectelor durează iar rezultatele încep treptat sa apară”, arată primarul Vasile Moldovan.

C.Ț.


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.


Lasă un comentariu