Share
Sfaturile psihologului: Maramureșenii, sfătuiți să își păstreze rutina, dar respectând recomandările autorităților, pentru a nu suferi de anxietate din cauza COVID-19

Sfaturile psihologului: Maramureșenii, sfătuiți să își păstreze rutina, dar respectând recomandările autorităților, pentru a nu suferi de anxietate din cauza COVID-19

Trăim vremuri deosebit de grele odată cu pandemia COVID-19. Tocmai din acest motiv, faptul că nu ne putem desfășura activitățile cotidiene așa cum eram obișnuiți, dar și avalanșa de informații alarmiste din mediul virtual, ne pot genera anxietate.

Psihologul băimărean Lia Baias prezintă, pentru cititorii DirectMM.ro, o serie de recomandări utile pentru a ne proteja psihicul de eventualele stări de depresie care ne pândesc, în această perioadă, la fiecare pas. „Citiți despre coronavirus, date statistice, recomandări și actualizări din partea autorităților doar din surse oficiale, în care putem avea încredere! Evitați să citiți articole care nu vin din surse oficiale, deoarece mintea noastră are tendința de a se contamina foarte ușor cu știri false și apoi să simțiți teamă și îngrijorare puternică, accesând informații greșite și false. Pentru prevenirea îmbolnăvirii sau a răspândirii virusului COVID-19 este necesar să respectăm recomandările specialiștilor. Să ne gândim că există dovezi medicale suficiente care arată că țări precum China sau Coreea au trecut prin această experiență și recomandările lor ne ajută și pe noi!” – a recomandat Lia Baias.

Psihologul ne spune că este bine să ne continuăm activitățile, adaptându-le situației. „În această perioadă putem fi tentați să renunțăm la rutinele zilnice și să ne ocupăm mintea doar cu știri despre coronavirus. Aceste comportamente pot genera haos în mintea și viața noastră și ne pot conduce către anxietate, furie intensă și deprimare. Rutinele ne scot din „cușca dezordinii”, ne ghidează acțiunile, ne ajută să fim eficienți și să ne facem scopuri de la o zi la alta. Iată cum: dimineața, schimbați-vă pijamalele în haine de zi; luați micul-dejun; faceți mișcare, acasă sau în natură; continuați lucrul de acasă, stând la birou, într-un spațiu destinat muncii, nu haotic prin casă; vorbiți la telefon, pe skype, whatsapp sau prin alte mijloace cu colegii de la servici și persoanele dragi; oferiți-vă pauză de masă în bucătărie, la masă, 15-20 de minute, nu mâncați prin toata casa, ciugulind. Foarte important, însă, este să continuați să faceți lucruri ce vă încarcă bateriile, respectând recomandările autorităților” – a spus Lia Baias. Vom reveni și cu alte sfaturi utile!

C.Ț.

 

 


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.


Lasă un comentariu