Share
Sfaturile autorităților pentru minivacanța de Ziua Națională

Sfaturile autorităților pentru minivacanța de Ziua Națională

Sfaturile autorităților pentru minivacanța de Ziua Națională

Structurile teritoriale ale Ministerului Afacerilor Interne din județul nostru vor desfășura misiuni specifice, în sistem integrat, în contextul minivacanței prilejuite de Ziua Națională a României și Sărbătoarea Sfântului Andrei.

Instituția Prefectului

Angajați din serviciile publice deconcentrate au desfășurat activități în zona locațiilor unde vor fi organizate evenimente publice în minivacanța din această perioadă, la unitățile de turism, piețe agroalimentare și unități de alimentație publică. Suntem pregătiți, în sistem integrat, inclusiv alături de colegii de la Salvamont pentru a asigura intervenția rapidă în sprijinul populației în caz de nevoie. Obiectivul nostru comun este de a petrece minivacanța în condiții de siguranță și ordine publică la nivelul comunităților locale din Maramureș.

IPJ Maramureș

Conducerea Inspectoratului de Poliție al Județului Maramureș a dispus luarea măsurilor necesare ca în următoarele zile să se intensifice activitățile pentru prevenirea faptelor antisociale și a incidentelor grave, precum și pentru siguranța și fluența traficului rutier, având în vedere că pentru mulți maramureșeni, de joi 30 noiembrie și până în 3 decembrie, va începe o minivacanță prilejuită de Sărbătoarea Sfântului Andrei și de Ziua Națională. Polițiștii rutieri atrag atenția tuturor participanților la trafic cu privire la respectarea normelor rutiere în vigoare, să adapteze viteza de deplasare la condițiile de drum și să adopte o conduită prudentă în trafic. Pentru a avea sărbători fără evenimente negative, poliţiştii maramureşeni vă recomandă să nu permiteţi accesul în locuinţa dumneavoastră a persoanelor necunoscute, iar cei care vă abordează pentru diferite acte de caritate pot avea ca scop acela de a vă înşela! În cazul în care sunteţi martor sau victimă a unei infracţiuni încercaţi să reţineţi cât mai multe semnalmente ale autorului şi sesizaţi în cel mai scurt timp poliţia apelând numărul de urgenţă 112. Conducerea Inspectoratului de Poliție Județean Maramureș împreună cu toți polițiștii maramureșeni, vă asigură de întreaga disponibilitate și ajutor, și, de asemenea, urează tuturor românilor de pretutindeni, un sincer La mulți ani!

IJJ Maramureș

Pentru siguranța cetățenilor, în perioada 30 noiembrie – 03 decembrie, Jandarmeria Maramureș va intensifica misiunile de ordine şi siguranţă publică, executate independent și în sistem integrat la nivelul județului Maramureș. În ziua de 1 decembrie, efectivele Inspectoratului de Jandarmi Județean Maramureș vor participa la activitățile dedicate Zilei Naționale a României: ceremonii militare şi religioase, care se vor desfăşura pe raza județului Maramureș și parada militară din municipiul Baia Mare. Recomandăm participanţilor la manifestări să respecte indicațiile forţelor de ordine, să acorde o atenţie sporită modului de asigurare a bunurilor de valoare şi să evite implicarea în conflicte de orice natură. De asemenea, jandarmii montani vor fi prezenți pe traseele și în stațiunile turistice, pregătiți să intervină pentru salvarea persoanelor aflate în dificultate, dar și în cazul constatării unor fapte antisociale. În situația în care cetățenii observă producerea unor fapte de natură contravențională sau penală, aceștia se pot adresa direct jandarmilor aflaţi în dispozitivele de ordine publică sau pot solicita sprijin prin intermediul numărului unic de urgenţă 112.

ISU Maramureș

În perioada următoare, cu prilejul organizării evenimentelor publice, în special cu ocazia Zilei Naționale a României, pompierii maramureșeni vor fi zilnic la datorie pentru asigurarea protecției și siguranței cetățenilor, fiind pregătiți să intervină pentru salvarea vieții, bunurilor materiale și a mediului înconjurător cu autospeciale din dotare. Cu ocazia Zilei Naţionale a României, pompierii militari ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență Maramureș vor participa cu 7 autospeciale de intervenție, la festivitatea organizată în municipiul Baia Mare. Pentru prevenirea evenimentelor nedorite, cetățenii vor avea în vedere respectarea măsurilor privind prevenirea și stingerea incendiilor. O mare atenție trebuie acordată mijloacelor de încălzire. Asigurați-vă că acestea nu sunt defecte, sunt curățate și întreținute corespunzător! De asemenea, nu folosiți instalații electrice cu improvizații! Nu suprasolicitați instalațiile electrice prin folosirea simultană a mai multor aparate electrice de mare putere! Acordați o mare grijă copiilor, în preajma cărora nu trebuie lăsate mijloace de aprindere. Încurajăm cetățenii sa acceseze platforma FIIPREGĂTIT.RO, unde găsesc mai multe informații despre modul de comportare în diferite situații de urgență. Pompierii maramureșeni vă doresc o minivacanță plăcută, fără evenimente nedorite!

ITPF Sighetu Marmației

Măsuri întreprinse de către polițiștii de frontieră maramureșeni în perioada minivacanței de 1 Decembrie. În perioada minivacanței de 1 Decembrie, la nivelul ITPF Sighetu Marmației s-a dispus o serie de măsuri cu privire la întărirea dispozitivului de supraveghere la frontiera de stat. În această perioada, polițiștii de frontieră vor acționa în sistem integrat alături de celelalte structuri din cadrul Ministerului Afacerilor Interne din județ, în vederea asigurării unui climat de ordine și siguranță publică, în zona de responsabiliate. În acest sens, s-a suplimentat personalul care desfășoară misiuni de supraveghere la frontiera de stat și se menţine permanent legătura cu autorităţile de frontieră ucrainene în vederea dispunerii unor măsuri în comun. În acest moment, în PTF Sighetu Marmației nu se înregistreaza timpi crescuți de așteptare, media zilnică a persoanelor este de 2.000, din care 1.200 sunt cetățeni ucraineni. Începând de azi și până 3 decembrie 2023, pe raza județului Maramureș, peste 1.000 polițiști de frontieră vor desfășura misiuni de supraveghere la frontiera de stat, în zona de responsabilitate.

Centrul Antidrog

Cu ocazia minivacanței prilejuite de Sărbătoarea Sfântului Andrei și Ziua Națională a Românei, specialiștii centrului au desfășurat activități specifice, de informare, conștientizare şi asistență specializată, pentru consumul şi dependența de droguri. În contextul zilelor libere ce urmează, le recomandăm tuturor să petreacă în siguranță, să nu consume alcool în exces, să nu accepte băuturi sau alimente de la persoane necunoscute, care pot conține diferite substanțe, și să nu conducă autoturisme dacă se află sub influența băuturilor alcoolice sau a drogurilor. Reamintim că substanțele psihoactive acționează asupra sistemului nervos central, cu efecte atât asupra stării fizice, cât și psihice, generând tulburări emoționale și de comportament. De asemenea, reamintim că specialiştii Agenţiei Naţionale Antidrog oferă, gratuit și confidențial, asistență integrată medico-psiho-socială, iar persoanele care au nevoie de sprijin sunt îndrumate să apeleze Tel. Verde: 0 800 870 070, să se adreseze Centrului de Prevenire, Evaluare si Consiliere Antidrog Maramureș sau să sune la numărul unic de urgenţă 112. Vă dorim să aveți o minivacanță liniștită! La Mulți Ani!

DirectMM.ro


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.


Lasă un comentariu