Share
Schioarea Ania Monica Caill, ambasadoare a Borșei, își dorește să obțină multe reușite sportive la concursurile internaționale, pentru țara noastră

Schioarea Ania Monica Caill, ambasadoare a Borșei, își dorește să obțină multe reușite sportive la concursurile internaționale, pentru țara noastră

Schioarea Ania Monica Caill, ambasadoare a Borșei, își dorește să obțină multe reușite sportive la concursurile internaționale, pentru țara noastră

De astăzi, 16 septembrie 2023, orașul maramureșean Borșa are sportivă la Cupa Mondială la schi! Anunțul a fost făcut de primarul Sorin Ion Timiș. Iată și cum este posibil!

Ania Monica Caill va reprezenta România la competițiile de schi internaționale. Născută la 24 octombrie 1995, în Limoges, Franța, într-o familie cu mama româncă și tatăl francez, cu domiciliul în Borșa în prezent, Ania a ales să poarte însemnele orașului maramureșean pe echipamentul sportiv, iar în 2026, la Olimpiada de iarnă de la Milano, speranța este să îl reprezinte pe tabloul principal în Top 30.

„În urmă cu 5 ani am început proiectul Pârtiei Olimpice, iar după numai 4 ani de la debutul lucrării în care au crezut doar câțiva oameni, am organizat Cupa României la Schi Alpin, iar sezonul acesta organizăm Cupa Balcanică de Schi Alpin. Este un pas uriaș pentru oraș, pentru tot ce înseamnă reprezentarea Borșei la nivel mondial și în 2027 dorim să orgănizăm etapa de Cupă Mondială la schi Super G și Coborâre. Pare mult, dar, dacă acest program va fi un succes, și sunt convins că așa va fi, putem spune că Borșei i–au trebuit 10 ani să iasă din anonimat și să se alinieze marilor stațiuni de schi ale lumii”, arată primarul orașului Borșa, Sorin Ion Timiș.

„Sunt foarte fericită că pârtia olimpică Borșa îmi susține pregătirea pentru olimpiadă, pentru Cupa Mondială și pentru toate evenimentele majore. Am fost aici în martie, la Campionatul Național, care a fost foarte reușit și o surpriză plăcută pentru toată lumea, și mai ales pentru mine, pentru că eu nu mai fusesem în această parte a țării. Îmi propun ca la Cupa Mondială să intrăm în Top 30, sperăm să ne atingem obiectivul și să aducem România în punctele de Cupă Mondială, ar fi o mare realizare. De abia aștept să vin să schiez pe pârtie, mai ales la probele de viteză. Ar fi o premieră în România pentru mine să pot să fac antrenamente de slalom super-uriaș, dacă se poate. Avem planul chiar să venim în decembrie și să mă antrenez. Îmi doresc foarte mult să fac asta în țară, să mă antrenez pentru probele de viteză, ar fi chiar un vis devenit realitate”, arată sportiva de top.

C.Ț.


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.


1 Comentariu în această postare

  1. Unul dintre cei mai vechi câștigători din Romania la nivel național pe partia olimpica este Dan Capitan.
    Concursul a fost organizat în condiții de urcare fără nici un mijloc mecanic , pe un traseu puțin diferit de actualul traseu, dar tot din vârf și pana la actuala baza.

    Răspunde

Lasă un comentariu