Share
Salvamontiști din cadrul Soccorso Alpino Feltre din provincia italiană Belluno, colaborare cu structurile de salvare montană din România

Salvamontiști din cadrul Soccorso Alpino Feltre din provincia italiană Belluno, colaborare cu structurile de salvare montană din România

În perioada 17-19 martie, Borșa a fost gazda competiției de schi Trofeul SKITRAB.

Ca sprijin în desfășurarea competiției, în acest an organizatorilor li s-a alăturat și o echipă de salvamontiști din cadrul Soccorso Alpino Feltre din provincia italiană Belluno.

„Între cele două structuri de salvare montană, română și italiană, există o colaborare strânsă și veche. Aceasta a început în anul 2017, cu ocazia competiției Dolomiti Rescue Race, la care Salvamont România a fost prezentă cu 3 echipe.

Din 2017 și până în prezent, legătura creată între Soccorso Alpino Feltre și Salvamont România s-a concretizat în 5-6 schimburi de experiență pentru fiecare dintre echipe.

După încheierea Trofeului SKITRAB, delegația italiană alături de salvamontiștii români au vizitat mai multe obiective turistice din Borșa și s-au întâlnit cu oficialitățile locale la Primăria Borșa.

După competiția desfășurată la Borșa, delegația din Italia s-a îndreptat spre Rânca, acolo unde urmează să aibă loc o altă competiție organizată de Salvamont România” – se precizează pe pagina Primăriei Orașului Borșa.


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.


Lasă un comentariu