Share
România debutează la Mondiale de Ziua Națională

România debutează la Mondiale de Ziua Națională

România debutează la Mondiale de Ziua Națională

​Miercuri, 29 noiembrie, a început Campionatul Mondial de handbal feminin din 2023, iar România își va face debutul în 1 decembrie.

Naționala României este singura țară care a participat la toate cele 25 de ediții care s-au disputat până acum. Din cele 25 de participări, România a adunat patru medalii: una de aur (campioană a lumii în 1962 – a doua ediție a CM fiind găzduită chiar de România: 5-8 în finala mare cu Danemarca), două de argint (1973, 2005) și una de bronz (2015).

În clasamentul all-time al CM de handbal feminin, România se găsește pe locul 9, cu 4 medalii: una aur, două argint și una de bronz. Ierarhia este dominată de Norvegia (4 aur, 4 argint, 3 bronz), nordicele fiind urmate de Rusia (4 aur și una de bronz), URSS (3 aur, două argint, una bronz) și Germania de Vest (3 aur și una de bronz). România a dat în trei rânduri cea mai bună marcatoare de la un CM de handbal feminin: Ana Stănișel (1962 – 14 goluri), Carmen Amariei (1999 – 67 de goluri) și Cristina Neagu (2015 – 63 de goluri – a fost aleasă și jucătoarea turneului).

Naționala de handbal feminin a României face parte din Grupa E, alături de Danemarca (una dintre țările gazdă), Serbia și Chile. Primele trei vor obține calificarea în Grupele Principale ale campionatului.

România – Chile / 1 decembrie, ora 19:00, România – Serbia / 3 decembrie, ora 19:00, România – Danemarca / 5 decembrie, ora 21:30. Meciurile vor fi transmise de DigiSport și PrimaTV.

În lotul României sunt jucătoare care au jucat pentru Baia Mare, respectiv Yulia Dumanska, Eliza Iulia Buceschi, Cristina Laslo, Sonia Mariana Seraficeanu, Andreea Cristina Popa. Lotul României:
* Diana Ciucă, Iulia Dumanska, Daciana Hosu (portari)
* Nicoleta Dincă, Alexandra Dindiligan (extreme stânga)
* Bianca Bazaliu, Cristina Neagu, Claudia Paşcan (interi stânga)
* Eliza Buceschi, Cristina Laslo, Andreea Popa (centri)
* Daria Bucur, Alicia Gogîrlă (interi dreapta)
* Alexandra Badea, Sonia Seraficeanu (extreme dreapta)
* Nicoleta Balog, Lorena Ostase şi Crina Pintea (pivoţi).

DirectMM.ro


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.


Lasă un comentariu