Share
Riscurile drogurilor, în atenția autorităților din Maramureș

Riscurile drogurilor, în atenția autorităților din Maramureș

Riscurile drogurilor, în atenția autorităților din Maramureș

Instituţia Prefectului Judeţul Maramureş în parteneriat cu Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog al Judeţului Maramureş, Inspectoratul Şcolar Maramureş şi unităţile şcolare din judeţ a organizat astăzi, în Sala Mare a Palatului Administrativ, o activitate având ca scop conştientizarea şi informarea elevilor cu privire la riscurile şi efectele negative ale consumului de droguri.

La întâlnire au participat un număr de 105 elevi de etnie romă şi români din clasele VII-a, a VIII-a, a IX-a şi a X-a de la şcolile gimnaziale din municipiul Baia Mare (Şcoala Gimnazială Simion Bărnuţiu), Baia Sprie, Finteuşul Mic, Coltău, Chelinţa, Remetea Chioarului precum şi elevi de la Liceul Teoretic „Ioan Buteanu” Șomcuta Mare, Liceul Tehnologic „Dr. Florian Ulmeanu” Ulmeni şi Liceul Tehnologic de Transporturi Auto – Baia Sprie, cadre didactice şi mediatorii şcolari din judeţ.

Pe parcursul discuțiilor, le-au fost prezentate elevilor şi materiale (prin sistem videoproiector) de către coordonatorul Centrului de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog al Judeţului Maramureş – doamna Flavia Sălăgean. Toţi reprezentanţii instituţiilor prezente au insistat pe prevenirea şi informarea elevilor cu privire la riscurile şi efectele negative ale consumului de droguri şi totodată s-au purtat discuţii în sensul conştientizării cu privire la importanţa educaţiei în formarea oricărei persoane. Acţiunea s-a încheiat cu vizionarea unui material în care sunt prezentate consecinţele consumului de droguri prin intermediul mărturiei unui fost dependent de droguri, arată autoritățile din Maramureș.

DirectMM.ro

 


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.


Lasă un comentariu