Share
Reușită: O elevă originară din Sighetu Marmației, aur la European Girls Olympiad in Informatics. România, locul II în clasamentul pe țări al competiției (FOTO)

Reușită: O elevă originară din Sighetu Marmației, aur la European Girls Olympiad in Informatics. România, locul II în clasamentul pe țări al competiției (FOTO)

Încă o performanță superbă pentru o elevă originară din Maramureș. Iulia Hosu, de loc din Sighetu Marmației, a cucerit medalia de aur la European Girls Olympiad in Informatics.

Performanță remarcabilă la European Girls Olympiad in Informatics !!! Prima ediție a EGOI aduce României două medalii de aur și două medalii de argint, au anunțat reprezentanții Societății pentru Excelență și performanță în Informatică.

Medalie de aur – Iulia Hosu – Liceul Internațional de Informatică București
Medalie de aur – Iulia Slanina – Colegiul Național de Informatică „Tudor Vianu” – București
Medalie de argint – Alexandra Mihaela Nicola – Colegiul Național „Frații Buzești” Craiova
Medalie de argint – Ruxandra-Laura Nanu – Colegiul Național „Frații Buzești” Craiova

România a ocupat locul II în clasamentul pe țări atât la medalii cât și ca punctaj cumulat fiind devansată doar de redutabila echipă a Rusiei. La competiție au participat 157 de concurente din 42 de țări. „Felicitări întregii echipe formate din cele 4 fete extraordinare la care se adaugă: Team Leader – prof. Veronica Raluca Costineanu – Colegiul Național „Ștefan cel mare” Suceava, Deputy Leader – stud. Alexandra Maria Udriștoiu – Universitatea din București – medaliată la Olimpiada Internațională de Informatică. Societatea pentru Excelență și Performanță în Informatică (n.red. – SEPI) sărbătorește alături de profesorii-antrenori și de părinții excelența adusă in prim-plan în această seară de fetele noastre. Ele ne aduc dovada că eforturile făcute de SEPI cu seriozitate și transparență pentru a parcurge toți pașii da la faza de selecție de masă până la cea de selecție a Loturilor Reprezentative de Informatică ale României sunt calea grea dar necesară spre performanța veritabilă”, au arătat reprezentanții SEPI.

O reacție au avut și autoritățile din Sighetu Marmației, care au elogiat performanța Iuliei. „Ce parcurs extraordinar pentru copiii de 10 ai Sighetului!!! La Zurich, în Elveția se desfășoară în această perioadă Olimpiada Internațională de Informatică, iar din lotul țării noastre face parte și sigheteanca Iulia Hosu, care după prima probă EGOI2021 a obținut locul I. Iulia Hosu a fost încă din primii ani de școală o revelație și o speranță a excelenței învățământului sighetean. Primii ani de școală i-a urmat la Școala gimnazială George Cosbuc, iar în anii de gimnaziu a fost elevă a Colegiului Național Dragoș Vodă. În clasa a VIII-a a obținut medalia de aur la Olimpiada Națională de Informatică, fiind admisă cu o bursă de excelență la Liceul Internațional de Informatică București. Știm că a hotărât să continue parcursul academic în România, ceea ce nu poate decât să ne bucure și să ne dea speranțe. Te felicităm Iulia Hosu, și am dori să ști că noi sighetenii suntem foarte mândri de tine!”, au arătat reprezentanții autorităților sighetene.

C.Ț.


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.Lasă un comentariu