Share
Slujba Paraclisului Maicii Domnului la Catedrala Episcopală „Sfânta Treime” din Baia Mare (GALERIE FOTO)

Slujba Paraclisului Maicii Domnului la Catedrala Episcopală „Sfânta Treime” din Baia Mare (GALERIE FOTO)

Luni, 3 august, cu începere de la ora 17:00, Preasfințitul Părinte Iustin, Episcopul Maramureșului și Sătmarului, a săvârșit Slujba Paraclisului Maicii Domnului la Catedrala Episcopală „Sfânta Treime” din Baia Mare.

Potrivit arhid. Adrian Dobreanu, responsabil Comunicații Media-online, din soborul slujitor au făcut parte Arhim. Dr. Casian Filip, consilier social-filantropic și misionar și eclesiarhul Catedralei Episcopale „Sfânta Treime” din Baia Mare, Pr. Florin Hoban, inspector școlar pentru disciplina Religie, Pr. Drd. Claudiu Ciascai și Pr. Florin Bălan, slujitori ai catedralei.

După Slujba Paraclisului, Preasfințitul Iustin a rostit un cuvânt de învățătură cu privire la Maica Domnului, cea care a fost numită de către Sfinții Părinți imnografi „chivot cu totul sfânt, năstrapă de aur, biserică sfințită și rai cuvântător. De ce? Pentru că Fecioara Maria este prima biserică vie a neamului omenesc; prin lucrarea Duhului Sfânt și prin voința Tatălui a fost aleasă să poarte în pântece și să nască pe Iisus Hristos, Fiul lui Dumnezeu. De aceea Maica Domnului este cea mai puternică mijlocitoare pentru noi către Fiul Său. Noi suntem în purtarea de grijă a Maicii Domnului care ne aduce mereu, prin rugăciune, în fața Fiului ei. De aceea există o legătură unică între Maica Domnului și Fiul lui Dumnezeu”, a explicat Preasfinția Sa.

 

Lasă un comentariu