Share
PS Timotei Sătmăreanul a binecuvântat noua capelă de cimitir din Parohia Oarța de Jos (GALERIE FOTO)

PS Timotei Sătmăreanul a binecuvântat noua capelă de cimitir din Parohia Oarța de Jos (GALERIE FOTO)

Sâmbătă, 17 octombrie, cu începere de la ora 10:00, Preasfinițitul Părinte Timotei Sătmăreanul, Arhiereu vicar al Episcopiei Ortodoxe Române a Maramureșului și Sătmarului, a binecuvântat noua capelă de cimitir a Parohiei „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil” din localitatea Oarța de Jos, Protopopiatul Chioar.

Cu acest prilej, noua capelă de cimitir a primit hramul „Adormirea Maicii Domnului”.

Din soborul slujitor prezent la acest eveniment au făcut parte Pr. Nicolae Petruș, protopopul Chioarului, Pr. Ovidiu Spătar, parohul credincioșilor din Oarța de Jos, Pr. Daniel Achim, slujitor la Capela „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil” a Jandarmeriei Maramureș alături de alți părinți din parohiile învecinate.

Părintele paroh Ovidiu Spătar a fost distins cu Ordinul Omagial „Preot Nicolae Gherman”. Epitropul Sorin Ianoș a fost distins cu Medalia Omagială „Preot Nicolae Gherman”. Diploma Omagială a Anului 2020 „al pastorației părinților și copiilor” a fost conferită lui Cristian Oșan și lui Marius Ionuțaș, fotograf, fiu al satului.

La final, părintele paroh a mulțumit ierarhului pentru prezența în mijlocul credincioșilor și i-a dăruit o bederniță brodată cu chipul Sfintei Cuvioase Parascheva de la Iași, informeaază Arhid. Adrian Dobreanu, Responsabil Comunicații Media-online.

Lasă un comentariu