Share
PS Timotei: „Este o sărbătoare profund religioasă, întrucât ne aducem aminte de ostașii și martirii au căzut pe câmpurile de luptă pentru apărarea credinței și a țării noastre”

PS Timotei: „Este o sărbătoare profund religioasă, întrucât ne aducem aminte de ostașii și martirii au căzut pe câmpurile de luptă pentru apărarea credinței și a țării noastre”

Joi, 10 iunie, de Praznicul Înălțării Domnului, Preasfințitul Părinte Timotei Sătmăreanul, Arhiereu vicar al Episcopiei Ortodoxe Române a Maramureșului și Sătmarului, a săvârșit Sfânta Liturghie la Catedrala „Adormirea Maicii Domnului” din Municipiul Satu Mare, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi.

Soborul slujitor a fost alcătuit din Pr. Ioan Socolan, protopopul Sătmarului, Pr. Dr. Cristian Boloș, parohul credincioșilor, Pr. Radu Șimonca, slujitor la acest sfânt lăcaș, Pr. Cristian Silaghi, slujitor în cadrul Jandarmeriei Satu Mare, Pr. Onea Marcian Vasile, inspector pentru disciplina religie în cadrul ISJ Satu Mare, Pr. Nastai Coriolan, pensionar, Arhid. Dumitru Botiș, inspector social eparhial, Arhid. Gherasim Nap.

Răspunsurile la strană au fost date de o parte a membrilor Grupului psaltic „Theologos” al Episcopiei Maramureșului și Sătmarului conduși de Arhid. Prof. Drd. Adrian Dobreanu. La momentul Chinonicului, cunoscuta solistă de muzică populară Georgiana Marina a interpretat o cântare bisericească specifică acestei sărbători.

„Se cuvine să mulțumim lui Dumnezeu pentru că ne-am întâlnit aici, în casa lui Dumnezeu, să fim suflet lângă suflet, pentru a cinsti praznicul cel minunat și greu de înțeles al Înălțării Domnului la cer, cu multe implicări dogmatice și duhovnicești. De asemenea, pentru noi românii, credincioșii României creștine, este o sărbătoare profund religioasă, întrucât cu multă recunoștință și prețuire ne aducem aminte de ostașii și martirii țării noastre care au căzut pe câmpurile de luptă pentru apărarea credinței și a țării noastre”, a precizat Preasfințitul Părinte Timotei Sătmăreanul.

După Sfânta Liturghie a fost oficiată o slujbă de pomenire pentru eroii neamului românesc, pentru cei căzuți în războaie și în teatrele de operațiuni.

De la ora 12:00, Preasfințitul Părinte Timotei Sătmăreanul a participat la solemnitățile organizate cu prilejul Zilei Eroilor care au avut loc la Monumentul Eroilor din Municipiul Satu Mare, în prezența preoților, a demnitarilor și a oficialităților locale, informează Arhid. Adrian Dobreanu, Responsabil Comunicații Media-online.

 

Lasă un comentariu