Share
PS Timotei a binecuvântat și sfințit capela de cimitir a Parohiei Ortodoxe Cuța (FOTO)

PS Timotei a binecuvântat și sfințit capela de cimitir a Parohiei Ortodoxe Cuța (FOTO)

Sâmbătă, 5 iunie, cu începere de la ora 10:00, Preasfințitul Părinte Timotei Sătmăreanul, Arhiereu vicar al Episcopiei Ortodoxe Române a Maramureșului și Sătmarului, a binecuvântat și sfințit Capela mortuară a Parohiei Ortodoxe „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil” din localitatea Cuța, Protopopiatul Carei.

Cu acest prilej, Preasfinția Sa a binecuvântat și sfințit noul lumânărar, precum și o frumoasă troiță de lemn care a fost ridicată în preajma lăcașului de închinare.

La final, ierarhul a conferit părintelui paroh Gabriel Chereji și primarului Cornea-Mare Nicolae Ordinul Omagial „Preot Nicolae Gherman”; de asemenea, alți binefăcători au primit Diploma Omagială a Anului 2021, „al pastorației românilor din afara României”.

În încheiere, părintele paroh a mulțumit Preasfinției Sale pentru prezență și pentru binecuvântarea de a fi în mijlocul credincioșilor și, a dăruit din partea consiliului parohial și a credincioșilor o icoană cu chipul Maicii Domnului și un coș cu flori, informează Arhid. Adrian Dobreanu, Responsabil Comunicații Media-online.

Lasă un comentariu