Share
Proiectul Eparhial „Icoana Maicii Domnului în casa omului” a ajuns la final; Peste 60 de icoane au fost trimise în mediul online

Proiectul Eparhial „Icoana Maicii Domnului în casa omului” a ajuns la final; Peste 60 de icoane au fost trimise în mediul online

Cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Iustin, Episcopul Maramureșului și Sătmarului, în perioada Postului Adormirii Maicii Domnului (1-15 august 2021), Departamentul Comunicații Media-Online a lansat Proiectul Eparhial „Icoana Maicii Domnului în casa omului”, ediția a II-a.

Astfel, credincioșii Episcopiei, dar și cei din alte eparhii sau din diaspora, au avut posibilitatea să trimită online, pe adresa de e-mail sau pe WhatsApp, una sau mai multe fotografii reprezentând icoana Maicii Domnului care se află la loc de închinare, cinstire și prețuire în casa în care locuiesc sau la locul de muncă, fiind însoțite de numele și prenumele familiei, parohia din care fac parte și localitatea.

Pe adresele menționate mai sus, s-au primit peste 60 de icoane care exprimă chipul dumnezeiesc al Maicii Domnului sub diferite reprezentări: Platytera, Povățuitoarea sau Îndrumătoarea, Miluitoarea sau Milostiva (Eleousa), Dulcea Iubitoare (Glykophilousa), Rugătoarea (Oranta), a Patimii, Pantanassa (vindecătoare de cancer și boli), Izvorul Tămăduirii ș.a.

„Acum, în ajunul duminicii migraților români, se cuvine să mulțumim tuturor persoanelor care au trimis prin intermediul serviciilor online toate aceste icoane deosebite ce o reprezintă pe Maica Domnului; prin urmare, ei sunt parte integrantă a acestui proiect eparhial. De asemenea, am observat cu o bucurie duhovnicească faptul că Maica Domnului ocupă un rol foarte important în viața credincioșilor, a familiei, fie că este așezată acasă, spre închinare, cinstire și prețuire, fie că este la locul de muncă, într-un loc special amenajat, lângă o floare sau ștergar”, a precizat Arhid. Adrian Dobreanu, inițiatorul acestui proiect.

Frumoasele icoane pot fi văute AICI.


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.


Lasă un comentariu