Share
Hram la Mănăstirea Moisei: Alături de PS Timotei Sătmăreanul, mii de credincioși au luat parte la sărbătoarea lăcașului de cult

Hram la Mănăstirea Moisei: Alături de PS Timotei Sătmăreanul, mii de credincioși au luat parte la sărbătoarea lăcașului de cult

Sâmbătă, 15 august – Praznicul Adormirii Maicii Domnului, Preasfințitul Părinte Timotei Sătmăreanul, Arhiereu vicar al Episcopiei Ortodoxe Române a Maramureșului și Sătmarului, a oficiat Sfânta Liturghie la Mănăstirea „Adormirea Maicii Domnului” Moisei, Protopopiatul Vișeu, cu ocazia hramului.

Ierarhul a fost înconjurat de un numeros sobor de preoți și diaconi din Protopopiatul Vișeu și împrejurimi, între care amintim pe Pr. Mihai Chira, Protopopul Vișeului, Arhim. Teofil Pop, starețul lăcașului monahal, Arhid. Dumitru Botiș, inspector social eparhial, Arhid. Gherasim Nap. Răspunsurile la strană au fost date de membrii Grupului psaltic „Anastasios” din Târgu-Mureș, condus de Dr. Iustinian Ioachim Simion.

La momentul Chinonicului a cântat câteva pricesne solista Ioana Botiș, care, încă de mică, a crescut în „tinda” Catedralei Episcopale „Sfânta Treime” din Municipiul Baia Mare, alături de alți tineri talentați.

La final, părintele stareț Teofil Pop a mulțumit ierarhului pentru prezență și a dăruit Preasfinției Sale o bederniță brodată cu icoana Sfinților Martiri Brâncoveni și un coș cu flori, informează Arhid. Adrian Dobreanu – Responsabil Comunicații Media-online.

 

Lasă un comentariu