Share
Refugii amplasate pentru iubitorii muntelui în Maramureș

Refugii amplasate pentru iubitorii muntelui în Maramureș

Refugii amplasate pentru iubitorii muntelui în Maramureș

Autoritățile județene arată că își doresc ca toți maramureșenii și toți turiștii care sunt pasionați de drumeții să aibă o experiență cât mai frumoasă pe traseele montane din Maramureș.

Ca atare, s-a investit în creșterea gradului de siguranță în munții din Maramureș prin plasarea mai multor refugii montane. Concret în doi ani, s-au amplasat, în total șase refugii montane, trei în 2022 și trei în 2023.

Anul trecut au fost instalate trei refugii: unul pe Creasta Cocoșului, unul pe Cavnic și un al treilea în Moisei, iar anul acesta a fost amplasat un refugiu în Băiuț, spre Vârful Văratec, și un refugiu în Munții Țibleș, urmând ca până la finalul lunii octombrie să fie instalat încă unul, la Ronea, Vinderel, în Munții Maramureșului.

Tot pentru a crește siguranța celor care își petrec timp în natură, explorând frumusețea munților din Maramureș, s-a investit și în modernizarea traseelor turistice. Au fost refăcute toate marcajele, cu un concept nou, pe Creasta Cocoșului și Nordul Băii Mari, iar modernizarea marcajelor de pe Vârful Igniș și Munții Țibleș va fi finalizată până la finalul acestei luni.

DirectMM.ro


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.


Lasă un comentariu