Share
Recomandarea lui Raed Arafat: „Purtați măști! Nu e nevoie neaparat de mască medicală! Puteți improviza!”

Recomandarea lui Raed Arafat: „Purtați măști! Nu e nevoie neaparat de mască medicală! Puteți improviza!”

Mesaj important al secretarului de stat Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, una dintre vocile avizate din România în aceste condiții grele pentru toată lumea. Acoperiți-vă fața! Purtați măști! Nu neaparat medicale! Redăm mesajul integral postat de Raed Arafat.

„Când am vorbit la inceputul pandemiei despre purtarea măștii de persoanele din stradă, ideea generală pe plan mondial a fost că acest lucru nu are rost și au existat explicații pertinente de ce să nu devină purtatul măștii o practică generala, aceasta fiind recomandată numai persoanelor cu simptome. Unul din considerente a fost și lipsa majoră a măștilor și necesitatea în primul rând de a le asigura personalului medical.

Recent, însă, luând în considerare modul de răspândire a virusului, inclusiv de la persoane infectate, dar asimptomatice, mai multe autorități pe plan internațional au început să recomande purtatul măștii, sau a oricărei alte forme de material de protecție pentru nas și gură, oriunde mergem în spațiile publice, în mijloacele de transport în comun sau când suntem la întâlnire cu alții. Dovezile recente arată că acest comportament poate reduce răspândirea virusului care cauzează COVID-19 în comunitate. Este cunoscut faptul că nu prea găsim măși simple în piață și faptul că, în cazul în care găsim, prețurile pot fi exorbitante. De aceea, au început să apară alternative ce pot fi realizate acasă de oricine, ca să le poarte când iese din casă.

Va dura până când ne vom obișnui cu această practică, dar, din ce văd, și din informațiile pe care le avem, ar fi bine să începem să aplicăm această practică, iar asta cât de repede posibil, indiferent de cine ar râde de noi și cât de haios sau ciudat am arăta. Măsurile luate până acum de autoritățile din România au fost unele cu impact pozitiv. Purtarea măștii sau a oricărui material care poate împiedica modul în care particulele care se răspândesc când vorbim, tușim sau strănutăm, să ajunga la alții sau la noi și să ducă la răspândirea virusului, ar fi o măsură suplimentară care să vină în sprijinul celor care se luptă cu acest virus și în sprijinul nostru al tuturor, pentru a ne proteja și a proteja pe alții.

Aduceți-vă aminte, nu este nevoie de mască medicală ca să vă protejați și să protejați pe alții… Puteți improviza! Totodată, dacă faceți acest lucru și vă confecționați o mască acasă, nu uitați să o spălați zilnic atunci când vă întoarceți acasă și să o călcați. Nu uitați că numai împreună putem învinge acest virus!” – a recomandat Raed Arafat.

DirectMM.ro

Lasă un comentariu