Share
Rata de infectare: Un oraș și patru comune, în topul 5 al incidenței cazurilor de COVID-19 în Maramureș, în prezent. Vezi situația pe localități

Rata de infectare: Un oraș și patru comune, în topul 5 al incidenței cazurilor de COVID-19 în Maramureș, în prezent. Vezi situația pe localități

Care este situația incidenței cazurilor de COVID-19 în Maramureș? Iată cifrele aferente zilei de 6 martie, cele mai recente publicate de DSP Maramureș! În total, în județ, rata de infectare este de 2,92 cazuri la mia de locuitori.

Astăzi, 6 martie, avem mai multe localități în carantină zonală, respectiv comunele Recea, Rona de Jos, Șișești și orașul Tăuții Măgherăuș. În ceea ce privește numărul de cazuri, municipiul Baia Mare se menține, logic, pe primul loc, întrucât are și cea mai mare populație.

Referitor la incidența cazurilor la mia de locuitori, vorbim despre un oraș și patru comune pe primele cinci locuri ale clasamentului. Acestea sunt, în ordine, comuna Recea, cu o incidență de peste 7 cazuri la mia de locuitori, comuna Oarța de Jos, orașul Tăuții Măgherăuș și comuna Coltău, cu o incidență mai mare de 6, dar sub 7, comuna Șișești, orașul Ulmeni și municipiul Baia Mare, cu o incidență mai mare de 5, dar sub 6, orașul Baia-Sprie și comunele Vima Mică și Săcălășeni, cu o incidență mai mare sau egală cu 4, dar sub 5, respectiv comunele Dumbrăvița, Băiuț și Satulung, cu o incidență mai mare de 3, dar sub 4.

Așadar, avem o unitate administrativ-teritorială (UAT) cu incidența de peste 7, trei UAT-uri cu o incidență mai mare de 6, dar sub 7, trei UAT-uri cu o incidență mai mare de 5, dar sub 6, trei UAT-uri cu o incidență mai mare sau egală cu 4, dar sub 5 și încă trei UAT-uri cu o incidență mai mare de 3, dar sub 4. Acest lucru înseamnă un total de 13 UAT-uri în care incidența este mai mare de pragul de 3 cazuri la mia de locuitori. Totodată, mai avem și 21 UAT-uri cu incidența de la 1,5 la 3 cazuri la mia de locuitori, considerate praguri de scenariu. Avem numai zece UAT-uri în care nu s-a înregistrat niciun caz (sau nu a fost raportat) în ultimele două săptămâni, respectiv Călinești, Cupșeni, Giulești, Oncești, Petrova, Poienile Izei, Remeți, Săpânța, Sarasău și Șieu. Ca atare, a crescut numărul cazurilor la nivel județean, în unele UAT-uri crescând incidența destul de mult. În prezent, avem mai multe localități carantinate zonal, respectiv UAT-urile Recea, Rona de Jos, Șișești și Tăuții Măgherăuș, respectiv localitățile menționate și cele aparținătoare aferente.

Foarte important de spus este faptul că, pentru a reduce considerabil răspândirea virusului, pe lângă campania de vaccinare, care a ajuns în faza a doua, autoritățile reamintesc cele trei reguli de aur care trebuie respectate pentru a reduce numărul de cazuri, și anume: o igienă exemplară, purtarea măștii de protecție și evitarea aglomerației. Depinde numai de noi.

C.Ț.

Lasă un comentariu