Share
Rata de infectare: Trei comune și două orașe în topul 5 al incidenței cazurilor de COVID-19 în Maramureș, în prezent. Vezi situația pe localități

Rata de infectare: Trei comune și două orașe în topul 5 al incidenței cazurilor de COVID-19 în Maramureș, în prezent. Vezi situația pe localități

Numărul cazurilor de COVID-19 în Maramureș a înregistrat o mică creștere față de raportarea de ieri. Iată cifrele aferente zilei de 28 februarie, cele mai recente publicate de DSP Maramureș! În total, în ultimele două săptămâni, s-au înregistrat 1.645 cazuri de COVID-19 în județ. Asta înseamnă o incidență de 3,14 cazuri de COVID-19 la mia de locuitori. Astăzi, 28 februarie, avem mai multe localități în carantină zonală, respectiv comunele Gârdani, Recea, Remetea Chioarului, Groși, Rona de Jos, Șișești și orașul Tăuții Măgherăuș.

În ceea ce privește numărul de cazuri, municipiul Baia Mare se menține, logic, pe primul loc, întrucât are și cea mai mare populație. Urmează, evident, Sighetu Marmației, respectiv, în ordine, orașul Baia-Sprie, comuna Recea și orașul Tăuții Măgherăuș, cu peste 50 cazuri.

Referitor la incidența cazurilor la mia de locuitori, vorbim despre două orașe și trei comune pe primele cinci locuri ale clasamentului. Acestea sunt, în ordine, comuna Recea, cu o incidență de peste 10 cazuri la mia de locuitori, orașul Tăuții Măgherăuș și comuna Rona de Jos, cu o incidență mai mare de 6, dar sub 7, municipiul Baia Mare și comunele Șișești și Satulung, cu o incidență mai mare de 5, dar sub 6, orașul Baia-Sprie și comuna Ardusat, cu o incidență mai mare de 4, dar sub 5, respectiv comunele Groși și Oarța de Jos, orașul Ulmeni și comunele Săcălășeni și Băiuț, cu o incidență mai mare de 3, dar sub 4.

Așadar, avem o unitate administrativ-teritorială (UAT) cu incidența de peste 10, două UAT-uri cu o incidență mai mare de 6, dar sub 7, trei UAT-uri cu o incidență mai mare de 5, dar sub 6, două UAT-uri cu o incidență mai mare de 4, dar sub 5 și încă cinci UAT-uri cu o incidență mai mare de 3, dar sub 4. Acest lucru înseamnă un total de 13 UAT-uri în care incidența este mai mare de pragul de 3 cazuri la mia de locuitori. Totodată, mai avem și 22 UAT-uri cu incidența de la 1,5 la 3 cazuri la mia de locuitori, considerate praguri de scenariu. Avem numai șapte UAT-uri în care nu s-a înregistrat niciun caz (sau nu a fost raportat) în ultimele două săptămâni, respectiv Călinești, Cupșeni, Desești, Oncești, Petrova, Săcel și Poienile Izei. Ca atare, a crescut numărul cazurilor la nivel județean, în unele UAT-uri crescând incidența destul de mult. În prezent, avem mai multe localități carantinate zonal, respectiv comunele Gârdani, Recea, Remetea Chioarului, Groși, Rona de Jos, Șișești și orașul Tăuții Măgherăuș, cu localitățile aferente.

Foarte important de spus este faptul că, pentru a reduce considerabil răspândirea virusului, pe lângă campania de vaccinare, care a ajuns în faza a doua, autoritățile reamintesc cele trei reguli de aur care trebuie respectate pentru a reduce numărul de cazuri, și anume: o igienă exemplară, purtarea măștii de protecție și evitarea aglomerației. Depinde numai de noi.

C.Ț.

Lasă un comentariu