Share
Rata de infectare: Patru comune și un oraș, în top 5 în Maramureș, în ultimele două săptămâni. Vezi situația în fiecare localitate în parte (DOCUMENT)

Rata de infectare: Patru comune și un oraș, în top 5 în Maramureș, în ultimele două săptămâni. Vezi situația în fiecare localitate în parte (DOCUMENT)

Direcția de Sănătate Publică (DSP) Maramureș a făcut public luni, 28 septembrie, raportul săptămânal în ceea ce privește situația cazurilor de COVID-19 înregistrate în județ, în fiecare localitate în parte.

Astfel, cele mai multe cazuri s-au înregistrat în Maramureș, în ultimele 14 zile, în municipiul Baia Mare (101), municipiul Sighetu Marmației (81), respectiv orașul Borșa (26), comuna Bogdan Vodă (14), orașul Vișeu de Sus (13), orașul Săliștea de Sus (11) și comuna Moisei (11). În rest, s-au înregistrat maximum 9. În 20 UAT-uri nu s-a înregistrat niciun caz în ultimele 14 zile.

Însă, numărul de cazuri înregistrate în ultimele 14 zile într-o unitate administrativ-teritorială (UAT) nu e tot una cu incidența la 1.000 de locuitori. În acest clasament nedorit, prima poziție este ocupată de comuna Bogdan Vodă – viceliderul de săptămâna trecută (4,71 / 14 cazuri în 14 zile), urmată de comuna Leordina – liderul de săptămâna trecută (3,81 / 9 cazuri în 14 zile), comuna Desești (3,46% / 8 cazuri în 14 zile), orașul Săliștea de Sus (2,20 / 11 cazuri în 14 zile) și comuna Groși (1,93 / 6 cazuri în 14 zile). După top 5, se află Sighetu Marmației și comunele Bistra, Șieu, Câmpulung la Tisa și Vișeu de Jos.

În ceea ce privește cazurile de COVID-19 la tineri cu vârsta de sub 19 ani, trebuie să spunem că s-au înregistrat, în ultimele două săptămâni, în Maramureș, 14 situații. Cele mai multe, 5, au fost în Baia Mare. 2 au fost în Săliștea de Sus, respectiv câte 1 în Bogdan Vodă, în municipiul Sighetu Marmației, în Vișeu de Jos, Recea, Satulung, Borșa și Săcel.

Vom vedea în ce măsură aceste date vor schimba, din nou, scenariile de funcționare a școlii. Vom reveni cu detalii! Atașat, documentele oficiale ale DSP Maramureș în ceea ce privește rata de infectare (incidența la mia de locuitori) și situația pe localități a noilor cazuri confirmate în ultimele două săptămâni.

DirectMM.ro