Share
Rata de infectare: O nouă mică scădere a incidenței cazurilor de COVID-19 în Baia Mare. Trei comune și două orașe în top 5, în județ. Vezi situația pe localități

Rata de infectare: O nouă mică scădere a incidenței cazurilor de COVID-19 în Baia Mare. Trei comune și două orașe în top 5, în județ. Vezi situația pe localități

Numărul cazurilor de COVID-19 în Maramureș a înregistrat o mică scădere față de raportarea de ieri. Iată cifrele aferente zilei de 4 martie, cele mai recente publicate de DSP Maramureș! În total, în ultimele două săptămâni, s-au înregistrat 1.578 cazuri de COVID-19 în județ. Asta înseamnă o incidență de 3,01 cazuri de COVID-19 la mia de locuitori. Astăzi, 4 martie, avem mai multe localități în carantină zonală, respectiv comunele Recea, Rona de Jos, Șișești și orașul Tăuții Măgherăuș.

În ceea ce privește numărul de cazuri, municipiul Baia Mare se menține, logic, pe primul loc, întrucât are și cea mai mare populație. Urmează, evident, Sighetu Marmației, respectiv, în ordine, orașul Baia-Sprie, orașul Tăuții Măgherăuș și comuna Recea, cu peste 50 cazuri.

Referitor la incidența cazurilor la mia de locuitori, vorbim despre două orașe și trei comune pe primele cinci locuri ale clasamentului. Acestea sunt, în ordine, comuna Recea, cu o incidență de peste 9 cazuri la mia de locuitori, orașul Tăuții Măgherăuș, cu o incidență mai mare de 7, dar sub 8, comuna Șișești, cu o incidență mai mare de 6, dar sub 7, municipiul Baia Mare, comuna Oarța de Jos și orașul Baia-Sprie, cu o incidență mai mare de 5, dar sub 6, orașul Ulmeni și comunele Coltău și Satulung, cu o incidență mai mare de 4, dar sub 5, respectiv comunele Băiuț, Rona de Jos și Groși, cu o incidență mai mare de 3, dar sub 4.

Așadar, avem o unitate administrativ-teritorială (UAT) cu incidența de peste 9, o UAT cu o incidență mai mare de 7, dar sub 8, o UAT cu o incidență mai mare de 6, dar sub 7, trei UAT-uri cu o incidență mai mare de 5, dar sub 6, trei UAT-uri cu o incidență mai mare de 4, dar sub 5 și încă trei UAT-uri cu o incidență mai mare de 3, dar sub 4. Acest lucru înseamnă un total de 12 UAT-uri în care incidența este mai mare de pragul de 3 cazuri la mia de locuitori. Totodată, mai avem și 29 UAT-uri cu incidența de la 1,5 la 3 cazuri la mia de locuitori, considerate praguri de scenariu. Avem numai nouă UAT-uri în care nu s-a înregistrat niciun caz (sau nu a fost raportat) în ultimele două săptămâni, respectiv Călinești, Cupșeni, Oncești, Petrova, Sarasău, Săpânța, Șieu, Poienile Izei și Giulești. Ca atare, a crescut numărul cazurilor la nivel județean, în unele UAT-uri crescând incidența destul de mult. În prezent, avem mai multe localități carantinate zonal, respectiv UAT-urile Recea, Rona de Jos, Șișești și Tăuții Măgherăuș, respectiv localitățile menționate și cele aparținătoare aferente.

Foarte important de spus este faptul că, pentru a reduce considerabil răspândirea virusului, pe lângă campania de vaccinare, care a ajuns în faza a doua, autoritățile reamintesc cele trei reguli de aur care trebuie respectate pentru a reduce numărul de cazuri, și anume: o igienă exemplară, purtarea măștii de protecție și evitarea aglomerației. Depinde numai de noi.

C.Ț.

Lasă un comentariu