Share
PS Iustin, la solemnitățile de Ziua Națională a României

PS Iustin, la solemnitățile de Ziua Națională a României

PS Iustin, la solemnitățile de Ziua Națională a României

Cu prilejul Zilei Naționale a României, vineri, 1 decembrie 2023, de la ora 11:00, Preasfințitul Părinte Iustin, Episcopul Maramureșului și Sătmarului, a participat la solemnitățile oficiale organizate de autorități în Municipiul Baia Mare.

Ceremonialul militar și Slujba Tedeumului a avut pe Bulevardul Unirii, în zona Catedralei Episcopale „Sfânta Treime” și a debutat cu întâmpinarea prefectului județului Maramureș, prezentarea onorului, salutarea Drapelelor de Luptă și trecerea în revistă a Detașamentului de Onoare.

După Intonarea Imnului Național al României și oficierea slujbei de către Preasfințitul Părinte Episcop Iustin împreună cu un sobor de preoți și diaconi, a urmat prezentarea alocuțiunilor de către autorități, apoi a avut loc defilarea Detașamentului de Onoare și a tehnicii militare. Autoritățile județene și locale, împreună cu comandanții unităților militare din Garnizoana Baia Mare, au depud coroane de flori la monumentele reprezentative din municipiul reședință de județ. Răspunsurile liturgice au fost oferite de membrii Grupului vocal „Anghelos”. De asemenea, ca în fiecare an, la acest eveniment au participat și tineri din ATOCEM. În încheiere, Ansamblul Folcloric National Transilvania a susținut în fața celor prezenți un program artistic.

Pr. Adrian Dobreanu / Responsabil Departament Comunicații Media-Online al Episcopiei Ortodoxe Române a Maramureșului și Sătmarului
Foto: Arhid. Vasile Pop, consilier eparhial pentru protocol


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.


Lasă un comentariu