Share
Proiectul național de selecție „Hai la Biatlon”: Programul acțiunilor din decembrie în școlile maramureșene

Proiectul național de selecție „Hai la Biatlon”: Programul acțiunilor din decembrie în școlile maramureșene

Proiectul național de selecție „Hai la Biatlon”: Programul acțiunilor din decembrie în școlile maramureșene

In perioada 23 noiembrie – 22 decembrie, CSS Baia Sprie, în parteneriat cu ISJ Maramures și Federația Română de Schi Biatlon, derulează proiectul național de selecție „Hai la Biatlon”.

Concret vor fi organizate activități de selecție în unitățile scolare din Baia Mare, Baia Sprie, Cavnic, Tăuții de Sus, în care copii claselor I-IV vor descoperi tainele biatlonului, mai arată oficialii clubului.

„Federația Română de Schi-Biatlon, în parteneriat cu IBU, a lansat programul de selecție, prin care sute de elevi din școlile generale vor lua primul contact cu schiul și cu biatlonul și vor fi încurajați să se înscrie pe viitor în programe de pregătire specializată. Ca parte a acestui proiect, IBU a trimis deja seturi complete de arme electronice cu laser către 22 de federații sportive, care au depus proiecte în acest sens. Federația Română de Schi-Biatlon a primit 10 astfel de arme electronice cu laser. Desfășurat sub egida programului ”Happy on Biathlon”, lansat de International Biathlon Union, proiectul FRSB își propune o acoperire națională, în care să antreneze sute de copii, cu dorința de a-i smulge din fața ecranelor și a-i aduce la sport, în aer liber. Îi așteptăm cu drag la cursul de pregătire specifica la CSS Baia Sprie”, arată oficialii clubului băisprian. Prima acțiune a avut loc în 5 decembrie, atunci când au fost organizate activități de selecție a copiilor de la Școala Gimnazială Baia Sprie, locația Sala de Sport a orașului. Copiii au fost încântați să descopere tainele biatlonului.

Calendarul activităților:
5 decembrie – Școala Gimnazială Baia Sprie
6 decembrie – Colegiul Pintea Viteazul Cavnic
8 decembrie – Școala Gimnazială Ioan Slavici Tăuții de Sus
13 decembrie – Colegiul Național Mihai Eminescu Baia Mare
14 decembrie – Școala Gimnazială Nicolae Iorga Baia Mare

C.Ț.

 


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.


Lasă un comentariu