Share
Programul Romanian Science Festival la Sighetu Marmației

Programul Romanian Science Festival la Sighetu Marmației

Programul Romanian Science Festival la Sighetu Marmației

Duminică 17 septembrie la Sighetu Marmației se va desfășura primul festival național de științe din țara noastră, Romanian Science Festival.

În cadrul festivalului veți putea lua parte la peste 100 de experimente științifice din domenii precum: Biologie, Chimie, Astronomie, Matematică, Neuroștiințe, Fizica, Medicină și imunologie, Informatică și Inteligență Artificială, Geografie și Științele Pământului, Robotică. Iar atelierele pentru Știință și Artă vă vor dezvălui creativitatea și imaginația elevilor aplicată științei.

Printre mentorii invitați la Sighet îi veți cunoaște sau redescoperi pe:
-Iuliana Bledea (Research student la Saunsbury Wellcome Centre for Neural Circuits and Behavior, absolventă a Colegiului Național Dragoș Vodă)
-Emeric Claudiu Ardelean (Masterand în Chimie la University of Oxford, Marea Britanie)
-Vlad Robu (Masterand în Matematică la Humbaldt Universitat din Berlin, Germania)
-Cristian Ignat (Data scientist și specialist în Astrofizică la University College London, Marea Britanie)
-Oana Lang (Cercetător postdoctoral în Matematică la Imperial College London, Marea Britanie)
-Ana Rednic ( Doctorand în robotică la Universitatea Tehnică din Cluj Napoca)
-Alina Vizireanu (Geospatial Manager la Milton Keynes City Council, Marea Britanie)
-Antonia Dumitrean (Medicină Generală la Universitatea de Medicină și Farmacie “Iuliu Hațieganu” Cluj Napoca).

„Am fost deosebit de încântat de propunerea venită din partea Iulianei Bledea, unul dintre tinerii care ne fac cinste peste hotare, de a ne alătura și implica ca instituție publică în organizarea unui eveniment extraordinar, care aduce oameni de știință și profesioniști ai domeniilor STEM din diaspora academică și din România pentru a construi ateliere științifice alături de peste 200 de elevi și profesori din orașul nostru și împrejurimi. Intrarea în cadrul festivalului este liberă și destinată publicului de toate vârstele.✍️ Vă invit așadar să descoperiți cât de frumoasă și distractivă este știința! Pentru bună desfășurare a activităților, circulația rutieră va fi închisă pe strada Bogdan Vodă, segmentul cuprins între Cinematograful Mara și intersecția cu strada Mihai Eminescu”, arată primarul Vasile Moldovan.

DirectMM.ro


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.Lasă un comentariu