Share
Producători artizanali la Festivalul „Hora la Prislop”

Producători artizanali la Festivalul „Hora la Prislop”

Producători artizanali la Festivalul „Hora la Prislop”

Astăzi, 20 august 2023, este cea de-a doua zi din ediția 51 a Festivalului Interjudețean „Hora la Prislop”.

Este un eveniment în care tradițiile, folclorul și oamenii din Maramureș, Bucovina și Bistrița-Năsăud se întâlnesc într-un cadru inedit, pe hotarul dintre cele trei regiuni, la un spectacol de zile mari. Maramureșenii, dar și turiștii aflați în județ în această perioadă sunt invitați să se „prindă în horă”.

În cadrul acestei ediții, participanții se pot bucura și de alte activități și experiențe inedite cum ar fi: târgul meșterilor populari din județele Maramureş, Suceava şi Bistriţa-Năsăud, degustare de preparate culinare tradiționale, târgul artizanilor și comercianților, taberele dacice cu ateliere demonstrative şi interactive: fierărit, țesut, olărit, gătit în vase – replici din lut, observaţii astronomice de noapte și de zi și alte activatăți recreativ-educative organizate cu sprijinul muzeelor și instituțiilor partenere.

Mulți artiști și meșteri ai obiectelor artizanale așteaptă iubitorii de cultură și tradiții maramureșene. Una din ele este Maria Brete (Zorele Colorate). „Hora la Prislop, un eveniment la hotarele a trei județe. Meșterii populari, producătorii de produse tradiționale și mulți cai putere într-un ambient plăcut care vă va încânta privirea! Vă așteptăm cu drag!”, arată Maria. Așadar, sunteți așteptați astăzi la Prislop!

C.Ț.


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.Lasă un comentariu