Share
Primarul din Sighet semnalează: „Cadrele medicale mi-au adus la cunoștință că se refuză testarea acestora pentru că nu prezintă simptome”

Primarul din Sighet semnalează: „Cadrele medicale mi-au adus la cunoștință că se refuză testarea acestora pentru că nu prezintă simptome”

Primarul municipiului Sighetu Marmației, Horia Scubli, atrage atenția, pe Facebook, cu privire la modul în care se fac testările în contextul pandemiei COVID-19.

„Este extrem de curios modul în care s-au stabilit persoanele care vor fi supuse testării. Astfel, cei din centrele de carantină nu mai sunt testați în etapa doua, așa cum se stabilise inițial, ei fiind lăsați acasă dacă sunt asimptomatici. Vă aduc la cunoștință că cele două persoane, ce au fost identificate la Sighet ca pozitive, erau asimptomatice. În concluzie, lăsăm potențialii infestați asimptomatici să plece acasă și să poată răspândi virusul în familiile lor, unde cei vârstnici pot face forme grave, chiar letale a acestei boli. Apoi nu se vor mai testa persoanele ce nu prezintă formele simptomatice, chiar dacă intră în contact cu cei deja infestați” – a declarat Horia Scubli.

Primarul Sighetului susține că a primit semnale nefericite. „Mai mult, medicii și personalul medical de la Spitalul Municipal Sighet, mi-au adus la cunoștință ca se refuză testarea acestora pentru ca nu prezintă simptome caracteristice acestei boli. Nu cred că este corect sa nu avem grijă de cadrele medicale ce au ca sarcină să vegheze la starea nostră de sănătate” – a adăugat Scubli.

Până la redactarea acestui material, Grupul de Comunicare Strategică nu a formulat un punct de vedere. Vom reveni de îndată ce vom primi răspuns oficial!

C.Ț.

Lasă un comentariu