Share
Preacucernicul părinte Vasile Pop s-a mutat la Domnul

Preacucernicul părinte Vasile Pop s-a mutat la Domnul

Preacucernicul părinte Vasile Pop s-a mutat la Domnul

Cu profundă tristețe, vă facem cunoscut faptul că, precucernicul părinte Vasile Pop, slujitor în cadrul Protopopiatului Ortodox Lăpuș, a trecut la cele veșnice la vârsta de 74 de ani de viață și 46 de ani de slujire preoțească.

Ierarhii Episcopiei Ortodoxe Române a Maramureșului și Sătmarului – Preasfințitul Părinte Episcop Iustin, împreună cu Preasfințitul Părinte Timotei Sătmăreanul, Arhiereu-vicar – Protopopiatul Ortodox Lăpuș și toți slujitorii sfintelor altare care l-au cunoscut, transmit familiei preacucerniciei sale, doamnei preotese Floare și celor doi copii, un mesaj de condoleanțe, mângâiere, alinare și întărire sufletească.

Amintim faptul că în anul 1990, părintele Vasile Pop împreună cu membrii Consiliului parohial au semnat procesul verbal prin care Mănăstirea Rohița – Boiereni, a fost reînviată sub oblăduirea Mănăstirii Rohia cu dorința de a se reînoda, conform dorinței credincioșilor, viețuirea monahală. A fost un preot destoinic, un slujitor vrednic al sfântului altar și bun lucrător în ogorul Domnului, fiind mult iubit și prețuit de credincioși. Vom reveni în cel mai scurt timp cu detalii privind rânduielile legate de slujba priveghiului și a înmormântării. Bunul Dumnezeu să îl ierte și să îl odihnească în Împărăția Sa! Veșnica lui pomenire din neam în neam!

Scurte date biografice:
Părintele Vasile Pop s-a născut la 4 februarie 1949 în localitatea Rohia, județul Maramureș, din părinții dreptcredincioși Ioan și Maria. Școala primară a făcut-o în localitatea natală, Rohia. Între anii 1964-1966 a absolvit Școala de lăcătuș mecanic, la Dej. Între anii 1966-1970 a urmat cursurile la seral, al Liceului din Târgu Lăpuș. Între anii 1974-1977 a urmat cursurile Seminarului Teologic din Curtea de Argeș, iar între anii 1990-1994 a urmat cursurile Facultății de Teologie Ortodoxă din Cluj-Napoca, în sesiunea din iunie 1994 fiind licențiat în teologie. În anul 1966 s-a angajat la Autobaza Târgu Lăpuș. În anul 1970 s-a căsătorit cu Florica Oana din Rohia și Dumnezeu i-a binecuvântat cu doi copii: Ioan Pop și Adrian Pop care este preot în Parohia Ortodoxă Cărpiniș. La 15 august 1977, de praznicul Adormirii Maicii Domnului, la Mănăstirea „Sfânta Ana” Rohia, a fost hirotonit preot de către Arhiepiscopul Teofil Herineanu al Vadului, Feleacului și Clujului, pe seama Parohiei Ortodoxe Costeni cu filia Dobricu Lăpușului, Protopopiatul Lăpuș, unde a păstorit până în anul 1987. Începând cu luna august anul 1987, a fost transferat la Parohia Ortodoxă Boiereni unde a activat ca preot paroh până la pensionare în anul 2013. În anul 2016, Preasfințitul Părinte Iustin i-a acordat rangul de iconom stavrofor. Din anul 2013, timp de 10 ani a fost nelipsit de la toate sfintele slujbe din duminici, sărbători și sfântul Maslu ce se săvârșesc la Sfânta Mănăstire Rohia. De praznicul Intrării în Biserică a Maicii Domnului a slujit ultima sfântă liturghie împreună cu fiul său, părintele Adrian Pop.

Biroul de presă al Episcopiei Ortodoxe Române a Maramureșului și Sătmarului


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.


Lasă un comentariu