Share
Pregătiri pentru împădurirea de primăvară; 22 de mii de puieți forestieri de brad au fost scoși din pepiniera Mogoșa și vor fi folosiți în campanie

Pregătiri pentru împădurirea de primăvară; 22 de mii de puieți forestieri de brad au fost scoși din pepiniera Mogoșa și vor fi folosiți în campanie

Reprezentanți ai Ocolului Silvic Baia Sprie din cadrul Direcției Silvice Maramureș au început scosul puieților forestieri de brad din pepiniera silvică Mogoșa, înaintea campaniei de împăduriri de primăvară. Cei 22 de mii de puieți forestieri au vârsta de 5 ani.

Regia Națională a Pădurilor – Romsilva produce anual în cele 7 pepiniere centrale și 580 de pepiniere silvice ale ocoalelor silvice circa 30 de milioane de puieți forestieri, din 60 de specii, majoritatea fiind folosiți în campaniile de împăduriri în fondul forestier administrat.

În această campanie de împăduriri de primăvară, în fondul forestier proprietatea publică a statului, Regia Națională a Pădurilor – Romsilva va planta 23 de milioane de puieți forestieri și va regenera natural peste 6.400 de hectare, iar artificial, prin lucrări de împăduriri, alte 2.600 de hectare.

În ultimii cinci ani, Regia Națională a Pădurilor – Romsilva a regenerat 72.330 hectare fond forestier proprietatea publică a statului, din care 48.604 hectare prin regenerări naturale și 23.726 hectare prin lucrări de împăduriri, pentru toate lucrările curente de regenerare, lucrări de împăduriri, refaceri și completări, fiind ultilizați circa 132 milioane de puieți forestieri, produși în pepinierele silvice proprii.

Regia Națională a Pădurilor – Romsilva administrează 3,13 milioane hectare păduri proprietatea publică a statului, circa 48% din pădurile țării, și asigură servicii silvice pentru circa un milion hectare de păduri aflate în alte forme de proprietate.

Toate pădurile proprietatea publică a statului dețin certificarea managementului forestier în standard internațional.


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.


Lasă un comentariu