Share
Pledoarie pentru Maramureș făcută de o cunoscută prezentatoare; „Mi-au trebuit 44 de ani să ajung într-un colț de rai…”

Pledoarie pentru Maramureș făcută de o cunoscută prezentatoare; „Mi-au trebuit 44 de ani să ajung într-un colț de rai…”

Se știe că Maramureșul are locuri superbe, iar majoritatea celor care vin aici se îndrăgostesc iremediabil de județul nostru.

Este și cazul cunoscutei prezentatoare TV Simona Gherghe. Aceasta a venit în urmă cu câteva săptămâni cu familia în concediu, a rămas impresionată, iar pe rețelele de socializare a făcut apoi o pledoarie pentru Maramureș

„Mi-au trebuit 44 de ani să ajung într-un colț de rai… De multe ori, ne e mai simplu să facem bagajele și să plecăm în vacanță, undeva în Europa. Și am făcut de multe ori așa, chiar și în formula asta de patru, cu doi copii mici. Însă chiar ei au fost motivul pentru care am ales, pentru sfârșitul vacanței, Maramureșul.

Am tot vrut să merg și tot am inventat motive să n-o fac. Ba distanța, ba drumurile din Romania, ba că hai totuși în străinătate. Anul acesta, însă, am hotărât ca, pe lânga destinațiile de bălăceală, cu mare, să alegem câte o regiune a țării noastre ca să le-o arătăm copiilor.

E cel mai ușor și mai practic mod de a-i învăța istoria și geografia României. Cum mi s-a părut Maramureșul? O minune de loc, cu peisaje de vis și oameni calzi și buni, iubitori de copii. Am stat cinci zile și, în fiecare zi, le-am făcut program, de dimineața până seara. Nu s-au plictisit o clipă, n-am folosit deloc telefoanele pentru desene, copiii s-au bucurat de plimbarea cu Mocănița, de drumeții pe munte (le-a placut mult la Cascada Cailor), le-am citit poeziile de la Săpânța, au admirat cele mai înalte mănăstiri, s-au plimbat cu căluții și telescaunul, au hrănit pui de caprioare și iepurasi, au mâncat gogoși și cele mai gustoase ciorbe cu smântână, au înțeles ce înseamnă eroii și cum e să ai conducători nepotriviți, la Memorialul de la Sighet.

Peste tot pe unde am mers, am dat de oameni iubitori de copii, ceea ce ridică Maramureșul în topul destinațiilor family&child friendly. Daca aș mai merge acolo? Cu ochii închiși! Și tare mi-ar plăcea să petrecem Crăciunul printre moroșenii aceștia care ne-au cucerit pe viață!” – a scris Simona Gherghe.

Mulțumim și o mai așteptăm pe la noi!

L.C.H.


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.


Lasă un comentariu