Share
Povestea pastelată a administrației: Un pod maramureșean este prioritate doar atunci când este dorința! Solicitare de urgență către CJSU Maramureș!

Povestea pastelată a administrației: Un pod maramureșean este prioritate doar atunci când este dorința! Solicitare de urgență către CJSU Maramureș!

Povestea pastelată a administrației: Un pod maramureșean este prioritate doar atunci când este dorința! Solicitare de urgență către CJSU Maramureș!

Pentru cei care încă nu au aflat, podul celebru al Abatorului face o conexiune logică între cartierul Câmpu Negru al municipiului Sighetu Marmației și restul municipiului și se află în imediata apropiere a celebrei Grădini a Morii din oraș.

Probleme au început în primăvara acestui an, atunci când una dintre pasarele a cedat, efectiv! De atunci, podul constituie un pericol pentru trecători, iar administrația locală arată acum de ce s-au tărăgănat lucrările de reparație, care, din punctul nostru de vedere, ar fi trebuit făcute în regim de urgență. Primarul Vasile Moldovan a confirmat pentru DirectMM.ro că lucrarea este una de maximă urgență, așa cum ar fi și cea de la podul istoric de peste Tisa.

„Pentru a putea interveni la Podul de beton peste râul Iza, cunoscut ca Podul Abatorului, suntem condiționați de efectuarea expertizei tehnice pentru care au fost alocați bani din bugetul local și care este în lucru. După ce în luna mai a acestui an una din cele două pasarele pietonale ale podului a cedat, am intervenit în primul rând pentru a securiza zona și a cupla cât mai repede apa pentru locuitorii din zonă. S-au făcut de asemenea măsurători pentru executarea unei balustrade din metal și au fost alocați bani din bugetul local pentru reabilitare. Din păcate demararea lucrărilor a fost amânată urmare a verificărilor și constatărilor reprezentanților Inspectoratului de Stat în Construcții care au stabilit faptul că pentru a interveni la repararea podului este nevoie de o expertiză tehnică. Ținând cont de faptul că este vorba despre o situație de urgență, a cărei soluționare nu suportă amânare, pentru punerea în siguranță a circulației auto și pietonale am solicitat societății SPG Urbana montarea unei balustrade provizorii, din material cu greutate specifică mică. Stimați cetățeni care locuiți în zonele Câmpu Negru și Dealul Cetății, vă invit să manifestați înțelegere față de situația creată și să circulați cu atenție, respectând restricțiiile de viteză și drum îngustat”, arată Vasile Moldovan, primarul municipiului Sighetu Marmației.

În mod normal, într-o țară oarecum normală, forurile superioare s-ar reuni, pentru a găsi împreună soluții, ca problema să nu devină situație de urgență. Atât prefectul, cât și CJSU Maramureș, ar trebui să vină cu soluții, atât pentru Podul Abatorului, cât și pentru podul istoric de pe Tisa. Desigur, CJSU Maramureș înseamnă foarte multe instituții, dar poate că vor încercă să își dea concursul pentru rezolvarea situației, de fapt, a situațiilor! Sau vrem să ne facem de baftă ca și alte județe? Nu-s suficiente deșeurile? Altă problemă de ani și ani de zile și pare că vrea să rivalizează ca serial cu Game of Thrones! Ba chiar și ăla s-a terminat și a început Casa Dragonilor. Aparent, dragoni avem mulți. Mai nasol stăm cu soluțiile!

C.Ț.

Citește și

Anunțul Oficial Sighetu Marmației: În municipiul maramureșean o cale de acees rutier foarte importantă are nevoie de reparații imediate! Ce arată autoritățile!


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.


Lasă un comentariu