Share
Potențialul turistic al Maramureșului, din nou fascinant; A câștigat inimile prezenților cu tradițiile strămoșești, la târgul de turism TT Varșovia

Potențialul turistic al Maramureșului, din nou fascinant; A câștigat inimile prezenților cu tradițiile strămoșești, la târgul de turism TT Varșovia

Potențialul turistic al Maramureșului, din nou fascinant; A câștigat inimile prezenților cu tradițiile strămoșești, la târgul de turism TT Varșovia

Tezaurul turistic al Maramureșului a câștigat inimile vizitatorilor Târgului Internațional de Turism TT Varșovia, arată autoritățile din Maramureș, cu această ocazie.

La invitația Ministerului Economiei, Antreprenoriatului și Turismului, județul Maramureș s-a alăturat standului național al României în cadrul celei de-a 29-a ediții a Târgului Internațional de Turism TT Varșovia, cel mai mare eveniment de profil din Polonia, care s-a desfășurat în perioada 23-25 noiembrie. Din delegația județului Maramureș au făcut parte reprezentanți ai Consiliului Județean Maramureș, ai Organizației de Management al Destinației Județene Maramureș, ai Centrului Județean pentru Promovarea și Conservarea Culturii Tradiționale „Liviu Borlan” Maramureș, ai Ansamblului Folcloric „Doina Chioarului” din Șomcuta Mare, precum și meșterii populari Daniel Leș și Petru Codrea. Printre reprezentanții Consiliului Județean Maramureș în cadrul evenimentului s-a numărat și vicepreședintele instituției, Radu Trufan, care s-a arătat plăcut impresionat de organizarea standului național.

După deschiderea oficială a târgului a urmat prezentarea țărilor și regiunilor participante, care a debutat cu o reprezentație pe scena principală susținută de Ansamblul Folcloric „Doina Chioarului”. În cadrul evenimentului, eforturile delegației județene s-au concentrat pe promovarea imaginii județului Maramureș ca peisaj cultural unic, care îmbină elemente ale culturii tradiționale cu o ofertă turistică actuală și promite experiențe de neuitat. Numeroși oaspeți de seamă au vizitat pavilionul național al României pe parcursul celor trei zile, printre aceștia numărându-se și E.S. Dl. Cosmin Onisii – Ambasador al României în Republica Polonă, Terente Ciui – Secretar de Stat în Ministerul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului din România, Andrzej Gut-Mostowy – Secretar de Stat în Ministerul Sportului și Turismului din Republica Polonă și Tomasz Szypuła, președinte al Ptak Warsaw Expo. Aceștia au fost întâmpinați cu pâine, sare și bucate tradiționale, dar și cu căldura și ospitalitatea specifice maramureșenilor, mai arată oficialii județeni.

Emoționantă a fost și prestația micuței artiste Raisa Vlășan, care a interpretat o colindă tradițională maramureșeană, uluind asistență. Vizitatorii standului național al României au avut ocazia de a veni în contact cu datinile și obiceiurile specifice sărbătorilor de iarnă, cu creația folclorică autentică și cu meșteșugurile olăritului și lemnăritului, dar și de a afla mai multe despre peisajele pitorești, resursele naturale și portofoliul generos al instituțiilor de cultură din județul Maramureș. Aceștia au apreciat în mod deosebit mândria cu care maramureșenii își promovează meleagurile, precum și angajamentul și respectul acestora față de moștenirea lor culturală.

Pornind de la premisa că, în ceea ce privește turismul de incoming, cetățenii polonezi se află în topul turiștilor străni care vizitează Maramureșul, delegația județului nostru a purtat discuții constructive cu numeroase agenții de turism și touroperatori, cărora le-au fost prezentate oportunități și perspective de colaborare cu privire la potențialul turistic al județului, mai arată autoritățile maramureșene.

Artista Raisa Vlășan s-a arătat foarte încântată de prezența la evenimentul de promovare internațională. „Muzică și voie bună în prima zi a Târgului Internațional de Turism din Varșovia! Sunt bucuroasă și onorată că la ediția din acest an, am fost invitată să reprezint Maramureșul la acest frumos eveniment!
Cele două spectacole la scenă, urmate de o horă la stand-ul României, au făcut să răsune muzica noastră tradițională, aici în Polonia. În a doua zi, alături de colegii mei din ansamblul Doina Chioarului – structura Șomcuta Mare, condus de domnul profesor Coteț Ionel, din cadrul Palatului Copiilor Baia Mare, director prof. dr. Ion Iuga am cântat și am jucat bucurând sufletele privitorilor. Cea de-a treia zi a Târgului Internațional de Turism din Varșovia a fost una cu adevărat specială! Deoarece sărbătoarea Crăciunului se apropie, pe lângă muzică și voie bună, cei prezenți au putut asculta și câteva colinde tradiționale oferite de grupul nostru de la Maramureș -Absamblul Doina Chioarului al Palatului Copiilor Somcuta Mare, director prof dr Ion Iuga, profesor coordonator Ionel Coteț! Cea de-a patra zi în Varșovia ne-am petrecut-o plimbându-ne și vizitând una dintre cele mai populare atracții ale capitalei, Palatul Culturii și al Științei”, arată artista Raisa Vlășan. Așadar, Maramureșul, din nou la înălțime, sperăm ca vizitatorii să aprecieze cu adevărat tradițiile noastre și să ne viziteze în număr cât mai mare.

C.Ț.


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.


Lasă un comentariu