Share
Podul blestemat: Ceva concret despre podul de la Ardusat! Președintele CJ Maramureș: “Va fi așternut, în curând, un strat de asfalt” (FOTO)

Podul blestemat: Ceva concret despre podul de la Ardusat! Președintele CJ Maramureș: “Va fi așternut, în curând, un strat de asfalt” (FOTO)

Unul din cele mai tranzitate poduri din Maramureș, cel de la Ardusat, se află într-o stare deplorabilă. Nu se întâmplă de ieri, de azi, ci de ani de zile, iar gradul de nemulțumire al celor nevoiți să îl tranziteze este direct proporțional cu drumurile făcute la mecanic din cauza carosabilului minat.

Podul de la Ardusat pare a fi fost scena unui război recent, fiind aproape impracticabil. În fapt, starea sa deplorabilă constituie o problemă cu repetiție pentru traficul din județ. Carosabilul este perforat de cratere imense, care îi determină pe conducătorii auto să își pună mâinile în cap de fiecare dată când sunt nevoiți să îl tranziteze.

În fapt, el face parte din Drumul Nordului, obiectiv al cărui beneficiar este județul Maramureș. Acesta cuprinde următoarele drumuri sau sectoare de drumuri judeţene: DJ 108D (sectorul limita judeţului Sălaj – Ariniş – Rodina – Gârdani), DJ 108A (Gârdani – Fărcaşa – Sârbi – Tămaia – Buzeşti – Ardusat), DJ 182C, DJ 182B (Coaş – Copalnic Mănăştur – Vad – Lăschia – Făureşti – Şurdeşti), DJ 193 (Ardusat – limita judeţului Satu Mare), DJ 182B (Şomcuta Mare – Coaş), DJ 193 (Ardusat – Colţirea – Hideaga).

Președintele Consiliului Județean Maramureș, Ionel Bogdan, a explicat faptul că se vor face lucrări la podul peste Someș chiar săptămâna aceasta. “Podul de la Ardusat face parte din Drumul Nordului. Am discutat cu constructorul cu privire la situația lui, spunea că vremea nu i-a permis să intervină așa cum trebuie. S-a încercat și cu mixtură la rece acum trei săptămâni. În urma discuțiilor, am convenit că săptămâna aceasta vor turna un strat de asfalt, pentru a se putea circula până când se vor face lucrările de amploare”, a declarat, pentru DirectMM.ro, președintele Consiliului Județean Maramureș.

C.Ț.


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.


Lasă un comentariu