Share
Peste 75 de litri de sânge recoltați în cadrul campaniei de donare „Avem același sânge”, organizată în municipiul Baia Mare

Peste 75 de litri de sânge recoltați în cadrul campaniei de donare „Avem același sânge”, organizată în municipiul Baia Mare

Peste 75 de litri de sânge recoltați în cadrul campaniei de donare „Avem același sânge”, organizată în municipiul Baia Mare

La invitația televiziunii de știri Digi24, autoritățile maramureșene s-au alăturat campaniei ”Avem același sânge” care s-a desfășurat vineri la Sala Millennium I din Baia Mare.

Peste 160 de voluntari au donat sânge, iar astfel au fost recoltați peste 75 de litri de sânge necesar pentru transfuziile sanguine. Alături de donatorii maramureșeni a fost și jurnalistul Digi24 Carla Tanasie care a transmis în direct momente din cadrul întregii acțiuni de donare.

”Sângele este vital pentru mulți dintre semenii noștri a căror sănătate, viață depinde de o transfuzie sanguină. Sunt onorat și mândru în același timp că am avut ocazia de a ne alătura celui mai amplu proiect național al unei televiziuni de știri în beneficiul pacienților. Îi îndemn pe toți maramureșenii care pot să doneze, să o facă, iar astfel să devenim eroi pentru semenii noștri”, a transmis Ionel Bogdan, președintele Consiliului Județean Maramureș. Campania ”Avem același sânge” a fost organizată în județul Maramureș cu sprijinul Consiliului Județean Maramureș, Centrului de Transfuzie Sanguină Maramureș, Spitalului Județean de Urgență ”Dr. Constantin Opriș” Baia Mare, Instituției Prefectului – Județul Maramureș, Primăriei Municipiului Baia Mare.

„Mobilizarea comunității maramureșene în cadrul campaniei naționale de donare de sânge, inițiată de jurnalistul Digi24 Carla Tănasie, a fost una de excepție! 200 potențiali donatori, 168 unități de sânge recoltate! Suntem recunoscători și le mulțumim tuturor donatorilor de sânge pentru salvarea de vieți, prin gestul lor neprețuit!  Donatorii de sânge sunt, cu certitudine, cei mai importanți oameni în comunitate! Fără ajutorul lor mulți pacienți nu ar mai fi în viață! Am fost o comunitate unită, mai implicată și mai conștientă de nevoile pacienților a căror viață depinde de transfuzii! A fost o zi specială, așa cum ne dorim să fie fiecare zi! Uniți pentru viață! Vă așteptăm să reveniți la donare, cu dorința de a salva cât mai multe vieți! Doar împreună reușim!”, arată Daniela Veber, directorul Centrului de Transfuzii Sanguine Maramureș.

Carla Tănasie a mărturisit ceea ce a discutat cu dr. Cristina Truică, șefa secției Hematologie din cadrul Spitalului Județean Baia Mare. Specialistul i-a mărturisit că 1 din 10 pacienți își pierde viața din lipsă de sânge, degeaba avem toate tratamentele posibile.

Jandarmii maramureșeni au participat la această campanie. Printre ei, și Cosmin Barabaș, care are peste 100 de donări de sânge la activ. „Jandarmii maramureșeni sunt la a patra campanie de donare de sânge din acest an, iar unii dintre colegi sunt donatori curenți, ajutând prin acest tip de acțiuni persoane care au nevoie de sânge sau donând pentru a sprijini refacerea stocurilor de sânge atât de necesare din centrele medicale. Anul acesta jandarmii au contribuit la salvarea de vieți omenești prin donările de sânge pe care le-au făcut atât cu diferite ocazii, dar și spontan, atunci când au fost solicitați să doneze pentru persoane care necesitau transfuzii urgente sau la solicitarea Centrului de Transfuzie Sanguină Maramureș. De-a lungul anului, jandarmii maramureșeni au donat atât la centrul din Baia Mare, cât și la centrele mobile amplasate în Sighetu Marmației, Vișeul de Sus sau Borșa. În luna aprilie, cu ocazia Zilei Jandarmeriei Române, am onorat campania inițiată de Patriarhia Română și Jandarmeria Română ,,Donează sânge! Salvează o viață!”. Apoi, în luna august, nefericitul accident de la Crevedia, ne-a determinat să ne mobilizăm și să donăm sânge pentru victimele de acolo. În luna noiembrie, în preajma sărbătorii Sfinților Arhangheli ,,Mihail și Gavriil”, patronii spirituali ai Jandarmeriei Române, ne-am alăturat campaniei derulate de Jandarmeria Română ,,Donăm sânge pentru viață „. Iar astăzi, iată-ne din nou în slujba cetății, donând sânge la Sala Millenium din Baia Mare în cadrul campaniei ,, Avem același sânge”. Prin aceste acțiuni ne propunem să sprijinim viața cu sângele nostru, dar și să-i determinăm pe semenii noștri să conștientizeze că a face bine poate fi și simplu, și gratuit. Trebuie doar să ne dorim”, arată sublocotenentul Ioana-Anca Gherasim, purtătorul de cuvânt al IJJ Maramureș.

C.Ț.


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.


Lasă un comentariu