Share
În ultima duminică a fiecărei luni: O altfel de oră de istorie la Memorialul Victimelor Comunismului și al Rezistenței din Sighetu Marmației

În ultima duminică a fiecărei luni: O altfel de oră de istorie la Memorialul Victimelor Comunismului și al Rezistenței din Sighetu Marmației

Duminică, 26 martie, de la ora 14.00, Memorialul Victimelor Comunismului și al Rezistenței din Sighetu Marmației va găzdui o altfel de oră de istorie.

„Ne propunem să facem mai atractivă transmiterea informației istorice legate de comunism. De aceea, dăm startul unui proiect educațional interactiv, prin care tinerii pasionați de istorie (și nu numai) își vor putea descoperi aptitudinile de cercetători în acest domeniu. În ultima duminică a fiecărei luni, vă invităm la Memorialul Victimelor Comunismului și al Rezistenței la o ALTFEL de oră de istorie.

După o discuție pornintă de la tema anunțată pentru luna respectivă, va urma o „vânătoare” de informații istorice prin expozițiile noastre, cu scopul completării cu succes a unui chestionar tematic. Drept premii, vor fi acordate cărți publicate sub egida Memorialului Sighet.

Prima intâlnire va avea loc duminică Tema propusă pentru această primă întâlnire este „Umbra lui Stalin în România”, iar indicii despre acest subiect se regăsesc în multe din expozițiile muzeului.

Vă așteptăm cu drag și veți vedea că istoria poate fi domeniul vostru preferat!”, anunță echipa de proiect Lumința Țînțaș și Norbert Kondrat, educatori muzeali.


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.


Lasă un comentariu