Share
Oficial: Numărul deceselor din cauza COVID-19 a ajuns în Maramureș la 9! Numărul total de cazuri crește cu fiecare zi. Controalele vor fi intensificate!

Oficial: Numărul deceselor din cauza COVID-19 a ajuns în Maramureș la 9! Numărul total de cazuri crește cu fiecare zi. Controalele vor fi intensificate!

Nu e de glumă cu acest COVID-19, iar pericolul nu a trecut! Dacă ieri erau 7 decedați în Maramureș (cazul 7 fiind cel al medicului de familie din Satulung), acum numărul a ajuns la 9. 

Este vorba despre alte două persoane, una din categoria de vârstă peste 60 de ani, iar alta din categoria de vârstă de peste 70 de ani. Au fost pacienți care au prezentat comorbidități. Ambii sunt cu domiciliul în proximitatea municipiului Baia Mare.

Astfel, în județul Maramureș, s-a ajuns la un total de 206 cazuri, după ce au fost înregistrate alte 3 cazuri de infectare. Este vorba despre cel al angajatului Primăriei Borșa, respectiv de alte 2 cazuri din zona municipiului Baia Mare. Ca atare, din 206 cazuri, 54 sunt, în prezent, active. Numărul decedaților a crescut de la 7 la 9. Vestea bună este că 143 persoane au fost declarate vindecate și externate.

În ultimele 24 de ore, în Maramureș, s-au efectuat 52 de misiuni, cu 69 efective și 16 mijloace de mobilitate. Au fost verificate peste 1.000 de persoane cu privire la respectarea măsurii de izolare la domiciliu. Prin punctele de trecere a frontierei de stat au sosit în țară 74 de maramureșeni, din care 57 au intrat în autoizolare la domiciliu. Trebuie să mai spunem faptul că Centrul Județean de Conducere și Coordonare a Intervenției Maramureș deține date centralizate cu privire la două locații de carantinare. Sunt în carantină instituționalizată 7 persoane. Se află în izolare la domiciliu 1794 cetățeni, statistică ce include și membri familiei.

La nivelul țării, s-au înregistrat 420 cazuri noi, astfel că s-a ajuns la un total de 28.166.  Și-au pierdut viața 1.708 persoane, din care 21 în 24 de ore, (12 bărbați și 9 femei), din Argeș, Bacău, Botoșani, Brăila, Brașov, Buzău, Dâmbovița, Galați, Giurgiu, Maramureș, Mehedinți, București, Prahova, Sibiu și Tulcea. Pe secțiile de Terapie Intensivă din țară sunt 244 pacienți. Vestea bună este că multe persoane s-au vindecat. Dintre persoanele confirmate pozitiv, 20.432 au fost externate, dintre care 19.545 de pacienți vindecați și 887 de pacienți asimptomatici, externați la 10 zile după depistare. Autoritățile menționează faptul că numărul de pacienți asimptomatici a suferit modificări față de ziua anterioară ca urmare a actualizării datelor de către unitățile sanitare, în ultimele 24 de ore.

Având în vedere creșterea numărului de persoane infectate cu noul Coronavirus din ultima perioadă, începând de astăzi vor fi intensificate controalele la nivelul județului, a precizat prefectul Nicolae-Silviu Ungur.

„Vor fi constituite echipe de control mixte alcătuite din polițiști, jandarmi, polițiști de frontieră, polițiști locali, angajați din cadrul Direcției de Sănătate Publică Maramureș, Inspectoratului Teritorial de Muncă, Direcției Sanitar-Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Maramureș, Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor Maramureș, Inspectoratul de Stat pentru Controlul în Transportul Rutier. Echipele mixte vor verifica respectarea normelor stabilite de către autorități, a măsurilor de igienă, de distanțare fizică și de protecție individuală în perioada stării de alertă în zonele aglomerate, terase, centre comerciale, piețe agroalimentare, târguri, hypermarket-uri și supermarket-uri, zone de agrement, piscine, transport de persoane, controale în trafic etc. Primele acțiuni de verificare vor începe astăzi și vor continua pe tot parcursul acestui weekend. De asemenea, cetățenii vor avea la dispoziție un TelVerde unde vor putea sesiza nerespectarea prevederilor legislative. Sunt acțiuni menite pentru a preveni și limita infecția cu COVID-19”, a mai adăugat prefectul de Maramureș.

C.Ț.

 

 

 

Lasă un comentariu