Share
Oficial: Maramureșul are primul caz de deces din cauza COVID-19; Este vorba despre bărbatul din Poienile Izei

Oficial: Maramureșul are primul caz de deces din cauza COVID-19; Este vorba despre bărbatul din Poienile Izei

Premieră nefericită pentru Maramureș. Județul nostru a bifat primul deces din cauza pandemiei COVID-19. Este vorba despre un bărbat în vârstă de 61 de ani din Poienile Izei. Bărbatul ar fi avut comorbidități, respectiv și afecțiuni pulmonare.

„Prezentat pe data de 31.03.2020 la Spitalul Municipal Sighetu Marmației, trimis în aceeași zi pentru consult la Spitalul de Boli infecțioase Baia Mare, de unde a fost trimis la Spitalul Județean de Urgență Baia Mare, unde a fost internat în Secția ATI. Transferat pe 03.04.2020 la Spitalul de Pneumologie Cluj-Napoca, apoi pe data de 08.04.2020 la Spitalul Clinic Județean de Urgență Cluj-Sectia ATI, unde a fost intubat. Probe recoltate pe 31.03.2020, confirmat pe 02.04.2020 Dată deces: 13.04.2020. Condiții medicale pre-existente: afectare neurologică”-anunță Grupul de Comunicare Strategică..

DirectMM.ro a știut cazul din 13 aprilie, însă a preferat să aștepte comunicarea oficială a Grupului de Comunicare Strategică, conform legislației în vigoare. Am vorbit cu reprezentanții administrației locale. Vasile Dunka, primarul celei mai mici comune din Maramureș a spus, pentru DirectMM.ro, că „sperăm să nu fie niciun alt caz. Niciun contact de-al lui nu e bolnav. Sperăm să nu se întâmple nimic rău”. S-a făcut ancheta epidemiologică și soția sa se află în izolare. Fiul bărbatului se află în străinătate. Pentru a preveni răspândirea intracomunitară, î Poienile Izei s-au făcut ample și periodice lucrări de dezinfectare.

C.Ț.

Foto – Adrian Petrișor

Citește și

Maramureșenii și Coronavirusul: Cazuri de COVID-19 confirmate în mediul rural săptămâna aceasta; Măsuri urgente de prevenire a răspândirii pandemiei (VIDEO)

Lasă un comentariu