Share
O viață mai bună: Puiul de urs ținut captiv de un bărbat din Borșa a ajuns la Orfelinatul de Urși din Munții Hășmaș. Ce spun reprezentanții WWF (VIDEO ȘI FOTO)

O viață mai bună: Puiul de urs ținut captiv de un bărbat din Borșa a ajuns la Orfelinatul de Urși din Munții Hășmaș. Ce spun reprezentanții WWF (VIDEO ȘI FOTO)

Noutăți în cazul puiului de urs găsit într-o gospodărie din Borșa, acolo unde era ținut captiv de un localnic în condiții greu de imaginat.

Micul animal a fost transportat de urgență la Orfelinatul de Urși din Munții Hășmaș, singurul cu această destinație din Europa.

„Partenerii noștri de la Bear Again Rehabilitation Center for Orphan Bears tocmai au preluat ursulețul recuperat azi de trupele speciale de la un presupus braconier din Borșa. Ursulețul este acum în drum spre Orfelinat, unde va avea parte de primele îngrijiri și va fi pregătit pentru a intra în procesul de reabilitate alături de ceilalți 14 ursuleți salvați anul acesta”, au explicat reprezentanții WWF România.

„Am ridicat un pui de urs orfan care era ținut ilegal într-un șopron de un bărbat din Borșa, județul Maramureș. După o intervenție a forțelor speciale din această dimineață puiul a fost confiscat și pus în grija noastră. Femela de 4 luni este sănătoasă și în curând se va întâlni cu ceilalți orfani de anul acesta”, au arătat și reprezentanții Centrului de Reabilitare a Urșilor Orfani „Bear Again” din Munții Hășmaș, care au mai explicat faptul că intervenția a durat circa opt ore. Vezi Video AICI!

Ca o informație utilă, Dacă doriți să sprijiniți Orfelinatul de urși din munții Hășmaș, faceți abonament la Bearflix, primul serviciu de video streaming pentru o cauză nobilă: https://wwf.ro/doneaza/orfelinatul-de-ursi/.

C.Ț.

Citește și

Perchiziții domiciliare în Borșa: Un pui de urs a fost găsit în gospodăria unui localnic; Polițiștii au găsit și câteva kilograme de carne de vânat (FOTO și VIDEO)

Lasă un comentariu