Share
O tragedie fără margini!: O tânără băimăreancă și fetița ei de numai trei zile s-au stins din viață! Femeia de 34 ani avea COVID-19! (FOTO)

O tragedie fără margini!: O tânără băimăreancă și fetița ei de numai trei zile s-au stins din viață! Femeia de 34 ani avea COVID-19! (FOTO)

O tragedie fără margini! O tânără băimăreancă și fetița ei de numai trei zile s-au stins din viață! Asistenta de doar 34 ani avea COVID-19!

Cristina R. avea 34 de ani, era de loc din Baia Mare, dar de ceva timp era asistentă medicală în capitala Marii Britanii. Era însărcinată în luna a opta și venise acasă în țară. Tânăra nu era căsătorită și mai avea o fetiță în vârstă de aproximativ trei ani.

Apropiații spun că tânăra, care nu a fost vaccinată, a mers la spital după ce a avut simptome specifice răcelii și avea febră, iar totul s-ar fi întâmplat după o nuntă cu mulți invitați în județul Satu Mare. La spital a fost testată pentru COVID-19, test care a ieșit pozitiv. Ca atare a fost imediat internată, având saturația de oxigen foarte scăzută. Medicii au decis să efectueze operația de cezariană. După aproximativ trei zile, fetița s-a stins din viață. Apropiații spun că în momentul în care medicii i-au dat nefericita veste, fără menajamente spun ei, tânăra a suferit un șoc. Starea femeii s-a agravat, după care s-a stins și ea din viață. Pe certificatul de deces apar cauze ca și edem pulmonar, stop cardio-respirator, dar și obezitate grad 1 și diabet zahar cauzate de sarcină.

Reprezentanții Spitalului Județean de Urgență „Dr. Constantin Opriș” Baia Mare spun că starea tinerei a fost deosebit de gravă și accentuată de noul coronavirus. „Starea sa era gravă, prezenta insuficiență respiratorie acută. A fost adusă de la Spitalul de Boli Infecțioase. A fost testată pozitiv cu Sars-CoV-2 în data de 7 septembrie. Aflându-se în săptămâna a 36-a de sarcină, s-a decis să se facă operația de cezariană. Fetița nou-născută a prezentat bronhopneumonie congenitală și ulterior, după aproximativ trei zile, a decedat. Conform Legii pacientului, este obligatoriu să fie informat pacientul. Tânăra a fost în stare foarte gravă, astfel că s-a efectuat terapia specifică. Din păcate, starea sa s-a înrăutățit, ea a suferit un stop cardiorespirator iresuscitabil și a prezentat insuficiență respiratorie acută din cauza COVID-19, astfel că ea a decedat în data de 21 septembrie. COVID-19 înrăutățește starea pacienților în zilele 7-10 de boală, lucru care s-a întâmplat și acum, iar o sarcină automat este un factor de risc suplimentar”, a declarat, pentru DirectMM.ro, Vasile Pop, directorul medical al Spitalului Județean de Urgență „Dr. Constantin Opriș” Baia Mare.

Tânăra nu are domiciliul înregistrat în Maramureș, ca atare ea nu apare pe statistica oficială a județului, ne-au explicat responsabilii. Iată așadar cum acest virus nemilos face prăpăd încă în societatea noastră și răpește persoane tinere, cu toată viața în față, din comunitate! Dumnezeu să o ierte pe Cristina! Iar atât pe ea cât și pe fetița ei, care a avut o viață mult prea scurtă în lumea aceasta, Dumnezeu să le odihnească în pace!

C.Ț.

Lasă un comentariu