Share
O lucrare foarte valoroasă: În județul Maramureș se lucrează activ acum la conexiunea rutieră cu Satu Mare. Când va fi dat circulației podul de la Seini (FOTO)

O lucrare foarte valoroasă: În județul Maramureș se lucrează activ acum la conexiunea rutieră cu Satu Mare. Când va fi dat circulației podul de la Seini (FOTO)

O lucrare foarte valoroasă! În județul Maramureș se lucrează activ acum la conexiunea rutieră cu Satu Mare. Când va fi dat circulației podul din Seini și Pomi.

Investiția care leagă Maramureșul de Satu Mare pe la Seini-Pomi este deosebit de importantă și valoroasă pentru dezvoltarea economică a celor două județe. Așadar finalizarea podului este o prioritate pentru comunitățile situate în apropiere și va fi extrem de utilă și pentru cei care îl vor tranzita.

Săptămâna aceasta s-au făcut noi pași importanți în atingerea țelului fixat de responsabili: s-a trecut la asfaltare. „S-au asfaltat cele două rampe de urcare pe pod dinspre Seini, adică cea efectivă și cea dinspre drumul agricol existent. Urmează să se realizeze rampa dinspre Pomi. Este o chestiune de zile până când se va termina și aceasta. Însă noi avem o problemă legată de finanțarea proiectului.

Aceasta s-a realizat prin Programul Național de Dezvoltare Locală (PNDL) ori momentan banii nu au venit încă pe acest segment. Iar constructorul are de încasat aproximativ 3 milioane de lei. Tocmai de aceea s-a lucrat într-un ritm puțin mai redus în ultima perioadă. Totuși am insistat să facem asfaltarea acum, până nu se răcește vremea și intrăm în iarnă. Mai trebuie să se lucreze la trotuare, să se monteze parapeții de protecție și să se realizeze marcajele. Încă nu avem o dată precisă când va fi dat circulației pentru că totul depinde și de conexiunea mai departe către județul Satu Mare”, arată pentru DirectMM.ro Vasile Barbul, city managerul orașului Seini.

Însă conform informațiilor noastre, tot ar fi posibil ca anul acesta să nu se circule încă oficial pe podul peste Someș de la Seini. Asta întrucât trebuie realizată legătura către Pomi, ori aceasta nu este nici pe departe realizată. Acolo o bucată ar fi de realizat, de aproximativ 800 de metri, care ar asigura continuitatea pe șoselele județului Satu Mare. Dorința ar fi o inaugurare pe data de 1 decembrie, mai ales că podul la care lucrările au început în anul Centenarului a fost numit Podul Unirii. Însă ar fi posibil să avem atunci doar o festivitate simbolică deoarece șansele ca asfaltarea tronsonului din Pomi să se realizeze anul acesta sunt minime. Așadar cel mai probabil stratul de asfalt în Pomi se va realiza doar anul viitor, iar tot atunci se va deschide și circulația rutieră. Până atunci se va lucra la pod la componentele adiacente, respectiv la borduri sau la pista de biciclete. Până în luna noiembrie ar fi realizate.

C.Ț.

Citește și

O lucrare foarte importantă: Se va turna asfaltul pe podul peste Someș de la Seini. Finalizarea lucrărilor este dată peste cap de situația PNDL (VIDEO ȘI FOTO)

Lasă un comentariu