Share
O distincție în premieră:Scriitorului și jurnalistului Marian Ilea i-a fost acordat „Ordinul Cultural Nicolae Steinhardt”. Maramureș TV a fost apreciată (FOTO)

O distincție în premieră:Scriitorului și jurnalistului Marian Ilea i-a fost acordat „Ordinul Cultural Nicolae Steinhardt”. Maramureș TV a fost apreciată (FOTO)

O distincție în premieră! Scriitorului și jurnalistului Marian Ilea i-a fost acordat „Ordinul Cultural Nicolae Steinhardt”. Și Maramureș TV, apreciată pentru activitatea sa, în această perioadă complicată!

Importanța presei este evidențiată și de reprezentanții Episcopiei Ortodoxe a Maramureșului și Sătmarului. Iar PS Iustin este, fără îndoială, un reprezentant al celor care apreciază, cu adevărat, responsabilitățile celor care au roluri în mass-media.

În acest context, ziua de duminică, 10 octombrie, a 20-a după Rusalii, a Învierii fiului văduvei din Nain, a fost una specială în Episcopia Ortodoxă a Maramureșului și Sătmarului. În premieră a fost acordat un premiu. Un premiu închinat marelui monah Nicolae Steinhardt.

După Sfânta Liturghie, Preasfinţitul Părinte Episcop Iustin a conferit Ordinul „Nicolae Steinhardt” scriitorului, junalistului şi omului de televiziune, Marian Ilea, oferit acum pentru prima dată, „în semn de înaltă apreciere şi preţuire în activitatea culturală şi scriiotoricească deosebită, pentru apărarea valorilor româneşti, pentru cultivarea tradiţiilor maramureşene şi a credinţei strămoşeşti, precum şi pentru promovarea cu competenţă şi consecvenţă a patrimoniului cultural sacru românesc european”.

Medalia culturală „Nicolae Steinhardt” a fost acordată postului de televiziune Maramureş TV pentru activitatea desfăşurată de la începutul pandemiei prin transmiterea Sfintelor Liturghii arhiereşti în duminici şi sărbători şi a fost înmânată directorului televiziunii, Ramona Tomoiagă.

Iată ce a spus scriitorul și jurnalistul Marian Ilea cu ocazia primirii acestei distincții:

”Am primit, în premieră, Ordinul Cultural ”Nicolae Steinhardt”, acordat de Episcopia Ortodoxă a Maramureșului și Sătmarului, PS Iustin și Fundația ”Nicolae Steinhardt”. Este pentru prima dată când se acordă acest titlu! Pentru mine a fost onorant și impresionant să primesc acest titlu care poartă numele Monahului de la Rohia, o mare personalitate a culturii române. Este un titlu care obligă cultural, în spirit creștin, pe oricine ar primi un astfel de premiu”, arată, pentru DirectMM.ro, Marian Ilea.

C.Ț.

Lasă un comentariu