Share
Nichita Stănescu spunea despre Maramureș că „este unul dintre cele mai frumoase locuri din lume”

Nichita Stănescu spunea despre Maramureș că „este unul dintre cele mai frumoase locuri din lume”

Vineri, 31 martie, se împlinesc 90 de ani de la nașterea poetului Nichita Stănescu. Cu acest prilej, în Baia Mare vor avea loc evenimente culturale.

De câteva zile, pe rețelele de socializare circulă un fragment dintr-un interviu cu poetul (de N. Prelipceanu) referitor la județul nostru. Îl redăm în cele ce urmează:

„– Ce părere ai despre Maramureș?

– Maramureșul, după parerea mea, este unul dintre cele mai frumoase locuri din lume pe care am putut să le văd vreodată. N-am călătorit foarte mult în străinătate, dar cât mi-a trebuit am călătorit, am văzut câteva țări cum ar fi, să zicem, Anglia, Franța, Finlanda, Italia, Germania, țări minunate.

Nicăieri n-am întâlnit însă un spațiu atât de miraculos și atât de splendid sufletește, de o frumusețe a peisajului și de o frumusețe morală așa cum l-am întâlnit în Maramureș și asta o spun nu pentru sunt român, ci pentru că am constat că așa este. Așa se face că după ce am descoperit Maramureșul am simțit nevoia la scurt timp să mă reîntorc și îndată ce condiția fizică îmi va permite din nou voi cerceta toti coclaurii maramureșeni, pentru că îmi dau o mare tărie, mie, personal, îmi revigorează propriile viziuni poetice”, a fost răspunsul poetului Nichita Stănescu.

Foto: Nichita și frații Florea în Maramureș

L.C.H.


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.


1 Comentariu în această postare

  1. Vasile Tivadar de Tiodar

    Nu este singurul om din lume care iubeste Maramureșul. Mya Kosei este un japonez contemporan cu Nichita.

    Răspunde

Lasă un comentariu