Share
Ne apropiem de Crăciun: În județul Maramureș manifestări speciale în mai multe localități astăzi, 5 decembrie. Unde se sărbătorește astăzi!

Ne apropiem de Crăciun: În județul Maramureș manifestări speciale în mai multe localități astăzi, 5 decembrie. Unde se sărbătorește astăzi!

Ne apropiem de Crăciun! În județul Maramureș manifestări speciale în mai multe localități astăzi, 5 decembrie. Unde se sărbătorește astăzi!

În fiecare an, în această perioadă, localitățile din județ îmbracă straie de sărbătoare și au loc evenimente speciale premergătoare marii sărbători a Crăciunului.

Azi, 5 decembrie, vor avea loc evenimente în mai multe locuri din Maramureș. În reședința de județ Baia Mare, la ora 17.30 se inaugurează iluminatul festiv și se aprind luminițele de pe brazii din Piața Libertății, Piața Revoluției și Parcul Mara.

În cel de-al doilea municipiu al Maramureșului, Sighetu Marmației, va fi, de asemenea, mare sărbătoare. Astfel, luminițele ornamentale, Târgul de Crăciun organizat în parteneriat cu “Grupul producătorilor locali – Traista cu Bunătăți”, momentele artistice la bradul de Crăciun pregătite în parteneriat cu „Asociația Rădăcinilor Străbune”, dar și alte surprize, compun cartea de vizită a municipiului Sighetu Marmației pentru perioada 5 – 26 decembrie 2021, arată autoritățile. Startul evenimentelor are loc tot la ora 17.30.

La aceeași oră, 17.30, se va aprinde iluminatul festiv și a bradului de Crăciun și în orașul Seini. În Târgu Lăpuș, evenimentele încep cu comemorarea martirilor lăpușeni, la ora 12.30. Începând cu ora 16:30, va avea loc aprinderea luminilor de Crăciun, în acorduri de colinde, în parcul din fața Casei de Cultură „Vasile Grigore Latiș”, iar cei mici și cuminți vor primi ceva dulce din partea moșului. În Baia-Sprie sau Vișeu de Sus, startul s-a dat în 1 decembrie. Desigur că și alte unități administrativ-teritoriale organizează evenimente, mai mult sau mai puțin mediatizate pe rețelele de socializare, ori au straie specifice sărbătorilor de iarnă.

DirectMM.ro

Lasă un comentariu