Share
Multă distracție și voie bună în Maramureș: Lista festivalurilor din weekend în județul nostru; „Hora de la Prislop”, folk, sărbători de localități

Multă distracție și voie bună în Maramureș: Lista festivalurilor din weekend în județul nostru; „Hora de la Prislop”, folk, sărbători de localități

Multă distracție și voie bună în Maramureș: Lista festivalurilor din weekend în județul nostru; „Hora de la Prislop”, folk, sărbători de localități

Weekend plin de evenimente în întreg Maramureșul! În 19-20 august, vor avea loc multe festivaluri populare în mai multe localități din județ. Cap de afiș este „Hora de la Prislop”, dar mai avem și Festivalul de folk „Floare de Colț” de la Sighetu Marmației, respectiv zile de oraș și comună.

BOTIZA. Seria evenimentelor din weekend este completată cu festivalul care va avea loc în Botiza. „Pântru mândra din Botiza” va ajunge astfel la ediția cu numărul 23 în acest an. Festivalul va avea loc duminică, 20 august 2023, începând cu ora 14.00, chiar în centrul localității. Așadar, sunt invitați să fie prezenți toți botizenii, dar și turiștii sau cei care doresc să petreacă alături de ei. Vor concerta Deți Iuga, Petreușii, Frații Chindriș, Ileana Matus, Livia Perța, Ionuț Sidău, Voichița Nemeș, Frații Sicuța, Mara Music, iar invitații speciali vor fi cei de la DJ Project, alături de Ioana Ignat. Vor prezenta Cosmin Seleși și Mihaela Botiz. Detalii, AICI!

DRAGOMIREȘTI. Duminică, 20 august 2023, va avea loc cea de-a 25-a ediție a Festivalului „Câte flori pe Iza-n sus”, în Dragomirești și, totodată, va avea loc și Gala „Cinstea mireștenilor”. Evenimentul va începe la ora 13.00 și se va derula la Casa de Cultură „Victoria Darvai”. În cadrul manifestărilor, va avea loc și o paradă a portului popular, așa cum se face în județul Maramureș. Pe scenă, vor urca astfel mulți artiști din Maramureș, cu toții fiind tineri talentați, care și-au arătat calitățile la manifestări și concursuri din județ și din țară. Totodată, la eveniment vor fi prezenți și membri ai Ansamblului Folcloric Național Transilvania. Seara se va încheia cu un concert susținut de DJ Project și Ioana Ignat, respectiv foc de artificii. Detalii, AICI!

SIGHETU MARMAȚIEI. În acest weekend, 19-20 august, în Parcul „Grădina Morii” din Sighetu Marmației va avea loc cea de-a 11-a ediție a Festivalului Concurs Național „Floare de colț”. Programul va fi unul special, cu artiști de marcă. Sâmbătă, 19 august, va avea loc concursul propriu-zis, după care pe scenă vor urca Florin Săsărman și Alexandru Filip (clape), Marius Bațu, Narcisa Suciu & Band (Ciprian Matei și Mihai Neniță), Vasile Șeicaru și Nicolae Matei (clape). Dumincă, 20 august 2023, va fi festivitatea de premiere. Pe scenă vor urca artiștii Nicolae Boico, Adrian Sărmășan, Radu Gheorghe, Emeric Imre & Friends (Marius Roger și Jimi El Laco), Ducu Bertzi & Friends (Constantin Neculae, Marius Bațu și Mihai Neniță), Concert aniversar 50 de ani de scenă. Directorul artistic al spectacolului este ca în fiecare an Ducu Bertzi, iar prezentator Adrian Păduraru. Detalii, AICI!

ROZAVLEA. Sâmbătă și duminică (19 și 20 august), în Rozavlea va avea loc Festivalul „Roza-Rozalina”. Acesta se va ține la terenul de fotbal din comună. Programul festivalului: sâmbătă, ora 18:00 – degustare de mici și bere, muzică și dans; duminică, ora 12:30 – cuvânt de deschidere, ora 13:00 – momente artistice oferite de Ansamblul Folcloric Național „Transilvania”, Andrei și Marinel Petreuș, Cristiana Adina Uglea, Formația Melody Band, Formația Nordica. De asemenea, pe scenă vor urca Ruby, Andreea Bălan, Provincialii, DJ Qodes & MC, Dana Likvornik. Spre finalul festivalului va fi și un after party a cărui atomsferă va fi susținută de DJ Gaby Pustai. La final va fi foc de artificii. Detalii, AICI!

MOISEI. În perioada 19-20 august, Moiseiul e în sărbătoare. Mai exact, va avea loc a XIV-a ediție a Zilelor Comunei. Un eveniment transformat deja în tradiție, prilej pentru toți moiseienii de a se întâlni și de a petrece împreună. Vor urca pe scenă artiștii locali: Iulia Hojda, Carla Anamaria Mîți, Amalia și Ionuț Tomoiagă, Denisa Timiș, Doruț Dogaru, Ionuț Bledea, Cristian Hojda, Daniel Dogaru, Ioana Albu, Călină Hojda, Mariana Tomoiagă, Rareș Popan, Daria Tomoiagă, Alesia Popan. Totodată, vor fi prezente ansambluri folclorice: Ansamblul de Balet ”Colibri”, Ansamblul Folcloric ”Nunta Zamfirei”, Ansamblul Folcloric ”Balada” Moisei. Invitat special este Vlăduța Lupău. De altfel, Vlăduța Lupău și Rapsozii Maramureșului au mai fost de-a lungul timpului invitați la zilele comunei și în alți ani. Detalii, AICI!

BREB. În acest weekend, de vineri, până duminică, în 20 august, Casa din Vale din Breb găzduiește „Fest-în vale”, ediția a 5-a. Conceput ca un festival de dimensiuni mici, evenimentul propune mai multe activități, care au ca scop principal dezvoltarea culturală în mediul rural, atragerea unui număr cât mai mare de turiști în zonă, dar, în același timp, are și o componentă caritabilă prin strângerea de fonduri pentru Centrul de zi Micul Prinț din Sighetu Marmației. Vor cânta Subcarpați și Grupul Iza. Detalii, AICI!

HORA DE LA PRISLOP. În perioada 19-20 august, voia bună va fi readusă în Pasul Prislop! Festivalul Interjudețean „Hora la Prislop” ajunge la cea de-a 51-a ediție și promite un program cu multe surprize. Este un eveniment în care tradițiile, folclorul și oamenii din Maramureș, Bucovina și Bistrița-Năsăud se întâlnesc într-un cadru inedit, pe hotarul dintre cele trei regiuni, la un spectacol de zile mari. Maramureșenii, dar și turiștii aflați în județ în această perioadă sunt invitați să se „prindă în horă”. În cadrul acestei ediții, participanții se pot bucura și de alte activități și experiențe inedite cum ar fi: târgul meșterilor populari din județele Maramureş, Suceava şi Bistriţa-Năsăud, degustare de preparate culinare tradiționale, târgul artizanilor și comercianților, taberele dacice cu ateliere demonstrative şi interactive: fierărit, țesut, olărit, gătit în vase – replici din lut, observaţii astronomice de noapte și de zi și alte activatăți recreativ-educative organizate cu sprijinul muzeelor și instituțiilor partenere. Evenimentul este organizat de Consiliul Județean Maramureș în parteneriat cu Consiliul Județean Suceava, Consiliul Județean Bistrița-Năsăud și Primăria Orașului Borșa. Așadar, sunteți invitați să vă bucurați de oameni, tradiții și peisaje fără pereche! Detalii, AICI!

C.Ț.


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.Lasă un comentariu