Share
Mobilizare în Pasul Gutâi: Acțiune de împădurire în Baia-Sprie, în zona calamitată în urma furtunii din 2017. S-au plantat puieți de molid și paltin (FOTO)

Mobilizare în Pasul Gutâi: Acțiune de împădurire în Baia-Sprie, în zona calamitată în urma furtunii din 2017. S-au plantat puieți de molid și paltin (FOTO)

„Natura e casa noastră, iar în natură suntem acasă” spunea fizicianul și scriitorul teoretic italian Carlo Rovelli. Ținând cont de acest citat, se cuvine să spunem că mediul înconjurător trebuie protejat permanent, iar acțiunile de împădurire sunt mai mult decât necesare și poate ar trebui să fie mai numeroase.

Revenind la Maramureș, în 13 aprilie, polițiștii din Baia-Sprie, împreună cu angajați din cadrul Primăriei Baia-Sprie și ai Ocolului Silvic, au continuat o tradiție începută în urmă cu câțiva ani. Cu respectarea legislației în vigoare privind prevenirea răspândirii virusului COVID, s-au plantat aproape 1.500 de puieți din speciile molid și paltin într-o zonă din Pasul Gutâi.

„În anul 2017 (n.red. – 17 septembrie) zona respectivă a fost grav afectată de o furtună, în urma căreia au fost distruși mulți arbori. Primăria orașului Baia-Sprie a fost reprezentată și de primarul Alin Sebastian Bîrda, iar Ocolul Silvic de Inginer Matei Mircea, șeful de ocol”, au menționat, prin intermediul unui comunicat de presă, reprezentanții Inspectoratului de Poliție al Județului (IPJ) Maramureș.

„Este binecunoscută importanța vitală a pădurii în echilibrul întregului ecosistem, iar această acțiune este un simbol al atenției pe care ar trebui să i-o acordăm. Responsabilitatea protejării pădurilor ne revine nouă, tuturor. Pe această cale, dorim să evidențiem încă o dată strânsa colaborare a celor trei instituții în cadrul acestor acțiuni, care în trecut au beneficiat și de sprijinul important al copiilor noștri, elevi ai școlilor din zonă”, au adăugat reprezentanții IPJ Maramureș.

DirectMM.ro


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.Lasă un comentariu