Share
Minivacanță: Turiștii au profitat de prima zăpadă căzută pe pârtiile din Cavnic. Regulile de protecție sunt obligatorii (VIDEO ȘI FOTO)

Minivacanță: Turiștii au profitat de prima zăpadă căzută pe pârtiile din Cavnic. Regulile de protecție sunt obligatorii (VIDEO ȘI FOTO)

Iarna și-a intrat în drepturi în Maramureș. S-au înregistrat ninsori, în ultimele zile, atât în zonele montane, cât și în cele joase. Este limpede, așadar, motivul pentru care unii maramureșeni (și nu numai) au decis să profite de minivacanța de 1 Decembrie și să petreacă timp de calitate la zăpadă, cu atât mai mult cu cât 2020 nu a fost foarte ofertant în ceea ce privește clipele petrecute.

Evident, destinația preferată a fost Cavnic, atestată recent, oficial, stațiune turistică de interes local. Pârtiile deschise în orașul maramureșean au atras turiști de toate vârstele, dornici să se bucure de omăt. Până în prezent, nu au fost deschise toate traseele de pe domeniul schiabil, însă administratorii de pârtii promit să rezolve situația în perioada următor.

Majoritatea turiștilor a înțeles că respectarea regulilor este extrem de importantă în actualul context epidemiologic. „Ne-am decis să venim la o porție de aer curat și zăpadă. Anul acesta nu am avut parte de un concediu așa cum ne-am fi dorit din cauza COVID-19, așa că am încercat să ne bucurăm, anul acesta, de timpul liber pe bucăți, în weekend și zile libere. Am vrut să profităm de prima ninsoare și să ne jucăm cu cei mici în zăpadă. Desigur că ne vom proteja, chiar nu este de joacă cu coronavirusul și nu ne-am dori să avem surprize neplăcute”, au spus băimărenii Laura și Călin.

În acest weekend, primarul orașului, Vladimir Petruț, a avut o intervenție pe o rețea de socializare, atrăgând atenția cetățenilor orașului să respecte regulile, mai ales că va crește numărul de turiști. „În perioada următoare, la Cavnic, se practică sporturile de iarnă. Vor veni foarte mulți turiști în oraș. Este foarte important să ne protejăm, nu se știe niciodată cu cine stăm de vorbă. Cu siguranță, dacă ne protejăm, nu suntem expuși riscurilor”, a recomandat cetățenilor Vladimir Petruț.

Întrucât ne aflăm în plină pandemie, trebuie respectat un set de reguli. Este obligatorie distanțarea socială, la fel și masca sau cagula, iar mănușile sunt chiar recomandate. Ar putea exista restricții la telescaun, iar în unele zone cei care nu schiază ar putea să nu aibă voie să stea ca spectatori. Administratorii au avertizat că nu se știe ce restricții vor mai apărea pe parcurs, întrucât situația este în dinamică și totul depinde de evoluția pandemiei COVID-19.

Vezi Video AICI!

C.Ț.


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.


Lasă un comentariu