Share
„Minerale și asociații minerale din România” – expoziția vernisată în premieră la Baia Mare poposește și la Piatra Neamț

„Minerale și asociații minerale din România” – expoziția vernisată în premieră la Baia Mare poposește și la Piatra Neamț

Expoziția națională itinerantă „Minerale și asociații minerale din România” este un eveniment cultural în premieră, care cuprinde mineralele descrise pentru prima oară în România, precum și cele mai rare și spectaculoase asociații minerale de pe teritoriul național.

În acest demers, parteneri și colaboratori ai Muzeului Județean de Mineralogie ”Victor Gorduza” Baia Mare sunt autoritățile județene, Secțiile de Geologie ale Universităților din București, Cluj-Napoca și Iași și Muzeul Național de Geologie din București și Academia Română.

„S-a pornit de la ideea că patrimoniul mineralogic românesc este foarte puțin cunoscut publicului. De exemplu, prea puțină lume știe că în România au fost descoperite, descrise și documentate 38 de minerale în premieră mondială. La acestea se adaugă o serie deosebit de valoroasă de asociații minerale emblematice pentru spațiul geologic românesc.

Eșantioanele care compun această expoziție itinerantă fac parte din colecțiile unor muzee de mineralogie și instituții de învățământ superior din țară. Expoziția, vernisată în premieră la Baia Mare, a călătorit prin București, Cluj–Napoca, Galați, Tulcea, Constanța, Bârlad și Roman, urmând ca în data de 20 mai 2021 să poposească la sediul Muzeului de Științe Naturale din cadrul Complexului Muzeal Național Neamț” – informează organizatorii.

Lasă un comentariu