Share
Mesajul emoționant transmis de Ansamblul „Transilvania” la trecerea la cele veșnice a contrabasistului Ștefan Peterfi

Mesajul emoționant transmis de Ansamblul „Transilvania” la trecerea la cele veșnice a contrabasistului Ștefan Peterfi

Ieri, 7 noiembrie, Ștefan Peterfi, membru al Ansamblului Folcloric Național „Transilvania” a trecut la cele veșnice la vârsta de 47 de ani.

Vestea a căzut ca un fulger pentru familie, prieteni, cunoscuți.

Cu acest prilej, reprezentanții Ansamblului au postat un mesaj de condoleanțe pe rețelele de socializare:

„7 Noiembrie 2022, o zi trista de toamnă care ne aduce vestea trecerii în neființă a colegului nostru Ștefan Peterfi, FANE pentru colegi, prieteni și amici.

Născut în data de 13 Ianuarie 1975 la Bistrita, ar fi implinit 48 ani dacă mai zăbovea printre noi, petrecându-se prin viaţă, cu o deosebită decenţă, fiind un om activ şi responsabil în tot ceea ce a făcut. Era sufletul orchestrei Ansamblului Folcloric Național “Transilvania”, un om vesel și cu bun simț, umorul fiindu-i alături mereu. Copilaria și-a petrecut-o în casa bunicilor săi, oameni de aleasa omenie din satul Mărișel, județul Bistrița Năsăud, aceștia fiind cei care i-au călăuzit pașii pe dumul muzicii.

Din păcate azi, bunicii trebuie sa își conducă pe ultimul drum nepotul care peste ani a reușit să ajungă un valoros artist instrumentist, fiind cel mai apreciat contrabasist din orchestrele de muzică populară.

A urmat școala la Cluj în cadrul Liceului de Muzică ,,Sigismund Toduță”. De pe băncile școlii, când încă nici nu implinise 17 ani, a fost angajat in orchestra Ansamblului Folcloric Național “Transilvania”. Din anul 1991 și până în prezent a fost angajat al acestei instituții pe post de contrabasist.

Aici s-a dăruit de multe ori până la epuizare pentru reușita a mii de spectacole. A fost un coleg bun, disciplinat, responsabil și respectuos punându-și talentul în slujba folclorului muzical românesc. Din păcate, acești oameni sunt prea ANONIMI în ciuda talentului și muncii lor pe care o depun în orchestră și instituțiile de spectacole.

Mai bine de 30 ani a activat alături Colectivul Ansamblului Folcloric Național “Transilvania” pe scenele din țară și pe marile scene ale lumii. Printre marile scene se enumeră Spania, Italia, Germania , Grecia ,Ungaria, Franța, Coreea de Sud, Japonia, Israel, Cipru, Brazilia, Belgia și multe altele.

Anul acesta și-a indeplinit cel mai mare vis, acela de a concerta în Statele Unite ale Americii la invitația Ambasadei României la Washington și a Institutului Cultural Român de la New York în cadrul evenimentului “Romanien Weekend at the Wharf” .

Fără voia sa, colegul nostru a lăsat acum în urmă, fără dragostea şi sprijinul de care au nevoie, o fetiță de 6 ani și un băiat de 24 ani.

În memoria colegilor va rămane un om de mare valoare și un bun profesionist, câștigându-și respectul și titulatura de cel mai bun contrabasist.

Îl rugăm pe Bunul Dumnezeu să dea pace şi linişte sufletului său, atât de nobil şi distins!

Sincere condoleanțe familiei îndurerate!

PS: Pentru cei care vor să își ia un ultim rămas bun, o pot face marți, 8 noiembrie, începând cu ora 18:00, în sala de orchestră a instituției, acolo unde și-a petrecut o parte din viață”.


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.


1 Comentariu în această postare

  1. Bercean Sidonia- Melania

    Dumnezeu sa- l odihneasca! Sincere condoleante familiei indoliate!

    Răspunde

Lasă un comentariu