Share
Memorialul Durerii din Sighetu Marmației atrage turiști din întreaga țară (FOTO)

Memorialul Durerii din Sighetu Marmației atrage turiști din întreaga țară (FOTO)

Maramureșul are locuri superbe și interesante, iar turiști din întreaga țară (și nu numai) se arată interesați să le viziteze. Aici vorbim nu doar de bisericile de lemn, de Mocănița, de Cimitirul Vesel sau de satele din Maramureșul istoric, ci și de muzeele care ascund adevărate comori și emoții.

Un astfel de loc este Memorialul Victimelor Comunismului și al Rezistenței sau Memorialul Durerii din Sighetu Marmației. Este un loc care-ți strârnește sentimente diverse, dar te și ajută să înveți istorie.

Vara, mai ales, Memorialul este luat cu asalt de numeroși oameni, mici și mari. De exemplu, într-o zi obișnuită din timpul săptămânii, în parcare au putut fi văzute mașini din foarte multe județe ale țării – Dolj, Iași, Arad, Timișoara, București, Constanța.

Potrivit welcomeromania.ro, este un muzeu amenajat în clădirea fostei închisori, construită în 1897. În temutul loc de detenție au fost exterminați persoanele nedorite de regimul comunist: foști miniștri, academicieni, economiști, militari, istorici, ziariști, politicieni.

Deținuții au fost ținuți în celule fără încălzire, în condiții insalubre și hrăniți mizerabil. Muzeul a fost realizat de Fundația Academia Civică, președinte fondator fiind Ana Blandiana. Din 1995 muzeul a fost așezat sub egida Consiliului Europei.

L.C.H.


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.


Lasă un comentariu