Share
Școala “Nicolae Iorga”, pe primul loc în județ la “Marea voluntariadă”

Școala “Nicolae Iorga”, pe primul loc în județ la “Marea voluntariadă”

105 școli din 21 de județe au participat timp de două luni la competiția națională „Marea voluntariadă de mediu a școlarilor”, printre acestea aflându-se și trei unități de învățământ din Maramureș – Școlile gimnaziale „Nicolae Iorga” și „Dimitrie Cantemir” din Baia Mare și nr.2 din Sighet.

În perioada destinată concursului, cei 31.500 de elevi participanți s-au implicat în numeroase acțiuni pentru protejarea mediului înconjurător, miza fiind mare: primele cinci școli cu punctajul cel mai mare primesc premii în valoare de 3.500 de euro.

În urma competiției, școlile din Maramureș s-au clasat astfel:  Școala Gimnazială „Nicolae Iorga” Baia Mare pe locul 12 (52 de activități), Școala Gimnazială „Dimitrie Cantemir” – locul 33 (47 de activități) și Școala Gimnazială nr. 2  Sighet – locul 85 (14 activități).

“Competiția națională «Marea voluntariadă de mediu a școlarilor» s-a încheiat cu succes. Din cele 105 școli participante la nivel național, Școala Gimnazială «Nicolae Iorga» a ocupat locul al 12-lea, pentru participarea la toate activitățile: colectare de saci cu PET-uri, transformarea PET-urilor în lucruri utile pentru clasă, colectare de saci cu conserve, colectare de sticlă, sesiuni despre cei 3R, sesiuni despre colectarea selectivă, colectare de hârtie, plantare de copăcei, sesiuni despre reciclare. Această competiție a fost coordonată de director prof. Mihai Boloș, director adjunct prof. Beata Balint, consilier educativ prof. înv. primar Ana-Mirela Crâncău, având ca și colaboratori pe profesorii Andrea Bandi, Crina Ciule și Loredana Lorincz”, a declarat Ana-Mirela Crâncău, de la Școala Gimnazială “Nicoale Iorga”.

La nivel național, elevii au reușit să adune, în total, 103 tone de hârtie și peste 5.000 de saci cu PET-uri.


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.Lasă un comentariu